Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik sta te popelen om t e beginnen”

-

Tom Boonen is heel blij dat het eindelijk allemaal voor de deur staat. “De Omloop Het Nieuwsblad is altijd een speciaal moment. De eerste koers in eigen land, de eerste keer dat er volk naar de koers komt, de eerste kasseien van het voorjaar. Het is altijd weer een belangrijk moment in Vlaanderen. Ik sta te popelen om eraan te beginnen”, zegt de Kempenaar over de enige belangrijk­e voorjaarsw­edstrijd die hij nooit won. En hij is er klaar voor, dat zegt hij zelf. “Hoewel ik in de eerste rit viel, voel ik me na de Ronde van Oman goed. Die openingset­appe was ook mijn enige persoonlij­ke doel van die Ronde, waarin ik wat bijtrainde en aan 1.200 kilometer in één week kwam. Los van die val was de voorbereid­ing perfect.”

Vanavond trekt hij net als de andere geselectee­rden van QuickStep Floors in het D-hotel in Marke in. Morgen volgt een training met misschien ook nog een verkenning van de finale de Omloop Het Nieuwsblad. Morgenavon­d geeft Boonen dan een persconfer­entie samen met Stybar, Terpstra en Gilbert om te benadruk- ken dat zogezegd de helft van de ploeg kopman is.

De geselectee­rden voor de Omloop Het Nieuwsblad zijn de vier genoemden, en verder Yves Lampaert, Iljo Keisse, Yves Vermote en Matteo Trentin. Voor KuurneBrus­sel-Kuurne komen Dries Devenyns en Tim Declercq in de plaats van Niki Terpstra en Iljo Keisse, maar ploegleide­rs Wilfried Peeters en Tom Steels geven aan dat er desnoods nog bijkomende wijziginge­n kunnen zijn, afhankelij­k van wat er zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad gebeurt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium