Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sasja samen met Olse Merksem naar playoff 2

-

Dan toch geen rechtstree­ks ticket voor de BENELeague volgend seizoen voor Sasja. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie gaven de Hobokenaar­s hun plaats in playoff 1 nog uit handen. Samen met Olse Merksem moeten ze nu in playoff 2 proberen een plaats in de BelgischNe­derlandse competitie voor volgend seizoen af te dwingen.

“Het is niet anders”, zegt Sasjaaanvo­erder Kevin Jacobs. “Vanaf 18 maart gaan we samen met Olse en de nummer 1 en 2 uit eerste

klasse (Nelo en Doornik of Houtha

len, red.) in een minicompet­itie uitmaken wie de twee resterende Belgische tickets krijgt voor de BENE-League volgend seizoen.”

In die play-off 2 start Sasja met 4 punten, Olse Merksem met 3, Nelo met 2 en Doornik of Houthalen met 1. Jacobs: “Ons doel wordt om zo snel mogelijk een kloof te slaan met de nummer 3 en 4 in het klassement, zodat wij zonder al te veel stress onze plaats in de BENELeague weer kunnen innemen.”

Kopjes leegmaken bij Olse

Ook bij Olse Merksem krijgen ze een kleine maand om de kopjes volledig op play-off 2 te richten. Geen overbodige luxe bij Olse, dat een dramatisch­e terugronde kende. “Onze eerste ronde was goed”, zegt trainer Luc Vercautere­n. “Maar de terugronde was een ramp. We pakten geen zelfs geen enkel punt meer, ondanks de terugkeer van topschutte­r Jacobs. Wij hebben nu drie weken tijd om de groep opnieuw klaar te stomen voor play-off 2. Dat zal nodig zijn ook, want met meteen matchen tegen Sasja en Nelo wordt de start cruciaal voor ons. We zullen direct op de afspraak moeten zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium