Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze terugronde zal een stuk beter zijn”

- MARCEL BERNAERTS

De vrouwen van Amigos Zoersel pakten vorig seizoen maar nipt naast de bekerfinal­e en een plaats in de playoffs. Dit seizoen loopt het allemaal net iets minder. Na een teleurstel­lende heenronde staat de ploeg nu, dankzij zeges de voorbije weken tegen Yvoir en Antwerpen, op de achtste plaats.

“Toch is het vooral het punt dat we pakten op Oudegem (dat twee

de staat, red.) dat ons een boost van vertrouwen heeft gegeven”, zegt Lies Eykens, met haar 27 jaar een van de anciens bij Amigos.

“De overwinnin­gen tegen rode lantaarn Yvoir en voorlaatst­e Antwerpen waren nodig om de kloof met die twee ploegen voldoende ruim te maken, het punt tegen Oudegem bevestigde dat we naar elkaar toe gegroeid zijn. Ik heb echt het gevoel dat we elkaar gevonden hebben”, stelt Eykens, die niet ontkent dat de resultaten tot nu toe minder zijn dan vorig jaar.

“We haalden nog niet het niveau van het voorbije seizoen. Maar wat niet is, kan nog komen. Een aantal jonge nieuwe speelsters, een nieuwe trainer. Dat vraagt tijd. Zowel voor speelsters als trainer was het aanvankeli­jk wat zoeken. En dan was er na enkele weken het plotse afhaken van Stephanie Van Bree. Dat heeft de groep toch wel een tik gegeven.”

Toch heeft Eykens vertrouwen in wat komt. Van de mindere resultaten tot nu toe ligt ze zeker niet wakker. “Ik vind het veel belang- rijker dat iedereen vooruit wil. Dat er hard en leuk getraind wordt, dat iedereen er alles voor doet. Je merkt ook aan de groep dat ze goed aan elkaar hangt. Iedereen beseft dat er gewerkt moet worden. De bankzitter­s weten dat ze hun kansen krijgen en blijven zo ook gemotiveer­d. En wat belangrijk­er is: ze grijpen die kansen. Ik vind dat we als team toch al serieuze stappen gezet hebben en ik verwacht dat onze terugronde beter zal zijn dan de heenronde.”

Wisselvall­ig tweede team

Ook de tweede ploeg van Amigos Zoersel, die vorig seizoen nog mooi derde in tweede divisie werd, blijft dit seizoen wat onder de verwachtin­gen en staat voorlopig op een zesde plaats. “We acteren te wisselvall­ig”, zegt hoofdaanva­lster Dana Blondeel. “Het ene moment domineren we de wedstrijd, het andere moment lukt er niets meer. Zaterdag tegen koploper Lint was het opnieuw van dat. In de eerste set gaven we een 23-17 voorsprong nog uit handen. Toch proberen we nog even goed te doen als vorig seizoen. De kloof met de derde in het klassement is nog te overbrugge­n.”

 ?? FOTO RR ?? Lies Eykens met de smash eerder dit seizoen tegen Tongeren. “Aanvankeli­jk was het wennen met de vele, nieuwe speelsters, maar we hebben serieuze stappen gezet.”
FOTO RR Lies Eykens met de smash eerder dit seizoen tegen Tongeren. “Aanvankeli­jk was het wennen met de vele, nieuwe speelsters, maar we hebben serieuze stappen gezet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium