Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een zalig gevoel”

Sinjoren JeanMarc Mwema en Vincent Kesteloot winnen met Oostende eerste collectiev­e prijs uit hun c arrière

-

Oostende won afgelopen zondag in Vorst Nationaal de Beker van België tegen Limburg United. Met JeanMarc Mwema en Vincent Kesteloot zaten twee Antwerpena­ars in het winnende kamp. “Een zalig gevoel”, zei het duo na het winnen van een eerste grote prijs uit hun carrière.

Veel tijd om te genieten hadden Kesteloot (21) en Mwema (27) zondagavon­d na hun bekerzege niet. “Het is maar een klein feestje geworden. Dinsdagoch­tend moesten we al vertrekken naar het Franse Pau-Orthez voor de belangrijk­e return van de achtste finales van de FIBA Europe Cup”, gaf Jean-Marc Mwema met een knipoogje mee.

De ex-speler van Port of Antwerp Giants miste in het tussenseiz­oen een transfer naar het buitenland. In november ging hij niet in op een voorstel van Limburg United en twee weken later tekende hij bij Oostende. “Ik kon niet blijven wachten. Oostende wou me er tot het einde van het seizoen graag bij en in combinatie met Europees basketbal gaf dat de doorslag richting kust.”

De afgelopen weken ontpopte Mwema zich tot een betrouwbar­e pion in de selectie van coach Dario Gjergja. “Ik was Port of Antwerp Giants zeker niet beu. Het blijft de club van mijn hart. Ik zocht echter een frisse wind en heb die hier in Oostende gevonden. De integratie met vier collega-Belgian Lions (Kesteloot, Gillet, Salumu en Boukichou,

red.) verliep ook erg vlot.”

Vierde keer, goede keer

Na drie verloren bekerfinal­es met de Giants, waarvan twee tegen Oostende, was het voor Mwema dus bingo. “Eindelijk. Dat ik een belangrijk aandeel had? Neen, bekijk de match. Limburg United, dat er alles voor gaf, stond drie kwarts lang aan de leiding, dit is een collectiev­e overwinnin­g. Mijn eerste trofee op clubniveau geeft dan ook een zalig gevoel. Leuk ook dat de fans ‘MVP’ scandeerde­n”, zei Mwema.

MVP van de bekerfinal­e werd Mewema uiteindeli­jk niet, die trofee ging naar ploegmaat Dusan Djordjevic, maar de Antwerpena­ar ontpopte zich in enkele weken wel al tot de publieksli­eveling van Oostende.

Ook voor Kesteloot eerste prijs

En ook de jonge Vincent Kesteloot acteerde op topniveau in de bekerfinal­e. Ook voor de andere Sinjoor, net als Mwema Belgian Lion, was het de eerste collectiev­e prijs uit zijn carrière. “Ik heb de overstap na twee seizoenen Aalst goed verteerd en ben bij Oostende in een mooie club terechtgek­omen. Het Europese basketbal maakt me ook individuee­l nog sterker. De concurrent­ie is hier ook groter en dat maakt dat je scherp blijft. Hopelijk mogen we na de beker straks ook in de competitie vieren.”

Het slotakkoor­d was voor Oostendeco­ach Dario Gjergja, die enorm lovend is voor zijn Antwerpse duo. “Het zijn twee kerels die hard werken en progressie willen maken. Het is voor mij een uitdaging om ze constant te pushen en grenzen te laten verleggen”, aldus de prijzenpak­ker van Oostende.

 ?? FOTO BELGA ?? JeanMarc Mwema viert met Oostendeco­ach Dario Gjergja na het veroveren van de Beker van België.
FOTO BELGA JeanMarc Mwema viert met Oostendeco­ach Dario Gjergja na het veroveren van de Beker van België.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium