Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verdedigen is nog altijd de beste aanval”

-

Oxaco won afgelopen weekend niet zonder moeite van Anderlecht. Door de zege nestelen de Boechouten­aren zich stevig in de top drie, met thuisvoord­eel in de playoffs. Coach Tony Van Den Bosch hoopt daarin nog veel meer van zijn ploeg te laten zien.

“De eerste helft waren we echt niet bij de les”, zegt Van den Bosch. “Mijn spelers hadden Anderlecht onderschat. Gelukkig konden we na de rust toch nog een ruime zege afdwingen.”

Volgend weekend is Oxaco vrij. De week nadien wacht de derby op bezoek bij Soba, dat ook zo goed als zeker is van een plaats in de playoffs. Van den Bosch: “Die verplaatsi­ng wordt geen cadeau. In de heenronde kwam Soba nog nipt winnen bij ons. We hebben dus nog wat goed te maken. Vooral onze defense kan nog beter. De laatste jaren was de visie bij Oxaco toch vooral gericht op de aanval. Laat de tegenstand­er maar 90 punten maken, wij maken er dan wel 91. Dat heb ik er gelukkig uitgekrege­n. De beste aanval komt nog steeds uit defense.”

Titeldroom

Het thuisvoord­eel in de play-offs mag Oxaco eigenlijk niet meer uit handen geven. “Daarvoor moeten we nog al onze thuismatch­en winnen”, zegt Van den Bosch. “Daarna is alles mogelijk. Ik zou graag eens kampioen spelen in tweede klasse. Of dat kan met Oxaco? Zonder twijfel. Nick Celis en Sam Van Hoey hebben al aangegeven dat ze willen blijven. Met enkele gerichte aankopen kan er veel. Of ik blijf? Volgende week zijn er gesprekken en dan zien we wel of we eruit geraken. Ik heb nog wel ambitie om terug in eerste klasse of in het buitenland aan de slag te gaan, maar ik ga er Oxaco niet zomaar voor laten vallen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium