Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit mogen we niet meer uit handen geven”

-

In tweede klasse lijkt Soba zich stilaan te mogen opmaken voor deelname aan de playoffs. Na de derbyzege van vorig weekend bij Antwerp Giants Two lijkt een plaats in de top acht een zekerheid. “Dit mag niet meer mislopen”, zegt coach Peter Rongé.

Met twaalf zeges op 22 matchen staat Soba op de vijfde plaats. De top vier, met onder meer Gembo, is buiten schot, maar Soba heeft wel een mooie kloof opgebouwd met de ploegen die net buiten de top acht vallen. Een plaats in de eindronde mogen de Hobokenaar­s niet meer mislopen. “Het komend weekend zijn we vrij en dan staan er nog vier wedstrijde­n in de reguliere competitie op het programma”, zegt coach Peter Rongé. “We hebben alles in eigen handen en mogen deze knappe uitgangspo­sitie niet meer te grabbel gooien.”

Rongé maakt als coach een mooi debuut in tweede klasse. “We hebben op het juiste moment enkele dipjes naar de vergeethoe­k gespeeld. De wedstrijd tegen Giants Two deden we het collectief en vanuit een strakke defense. Dat zijn de wapens van Soba, op die fundamente­n moeten we verderbouw­en. Wat onze ambities zijn? Laat ons eerst beginnen met die plaats in de playoffs. Pas als die mathematis­ch zeker is, kunnen we verder kijken. Nu moeten we vooral de laatste rechte lijn goed proberen af te werken. Te beginnen met de thuiswedst­rijd van zondag 5 maart in een nieuwe derby tegen het sterke Oxaco.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium