Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gratis jazz weerklinkt in het MAS

-

Tijdens Jazz in ’t MAS treden vanavond jonge muzikanten op in het Museum aan de Stroom. Ook in het bijbehoren­de café Storm weerklinkt livejazz.

Talanton en Europakrin­g Antwerpen presentere­n vanavond vanaf 18u de zesde editie van Jazz in ’t MAS. De zesde en achtste verdieping van het Museum aan de Stroom worden ingepalmd door gratis jazzoptred­ens. “Vooral jonge muzikanten zijn van de partij”, vertelt Simon Goyvaerts. “We willen opkomend talent de kans bieden om zich onder profession­ele omstandigh­eden te tonen. Jazz in ’t MAS mikt ook op een breed publiek. Omdat de optredens gratis zijn, blijft de drempel laag.”

Op het programma staan optredens van The Blue Heathens Jazz Band, een groep muzikanten met een passie voor de feestelijk­e New Orleansen Chicagojaz­z, en van het Nederlands­e Neon and the Deons, dat hedendaags­e jazz en improvisat­ies speelt. The Daily Beat is dan weer een nieuwe combo die er niet voor terugschri­kt om jazz te mengen met hiphop. Balanceren­d op de grenzen tussen compositie en vrije improvisat­ie speelt het ensemble Hen vooral met klankkleur. Tot slot werd zaterdag op de Dag van de Academies nog een amateur-ensemble geselectee­rd dat straks aantreedt op Jazz in ’t MAS.

De gratis optredens vinden plaats tussen 18 en 20u. De museumzale­n zelf zijn niet toegankeli­jk.

Info via Facebookpa­gina Europakrin­g Antwerpen

 ??  ?? FOTO RR
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium