Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Get Ready! brengt nog dit jaar nieuw album uit

Get Ready!, de boyband die in januari een comeback aankondigd­e, heeft verrassend nieuws: “Dit jaar nog komt er een album met volledig nieuw materiaal.”

- (jr)

“We hebben al een vijftal nummers opgenomen, en het wordt echt verrassend”, zeggen Jimmy, Koen en Glenn met een brede glimlach. “In welke stijl? Geen stijl (gelach). Of toch: de typische Get Ready!-stijl, maar dan anno 2017. Met echte muzikanten deze keer. Frisse elektropop, met zelfs een vleugje new wave.”

“Er is veel vraag bij de fans naar nieuwe nummers en zelf vinden we het ook leuk om nieuw materiaal op te nemen. We nemen er onze tijd voor, we hebben ons nog nooit zo geamuseerd in de studio als nu.” Maar eerst is er The Best of Get

Ready! XXI, een dubbele verzamelaa­r met hun grootste hits en hun eigen favoriete nummers van de voorbije twintig jaar, die vanaf morgen in de winkel ligt. “Diep blijft natuurlijk speciaal omdat het daar allemaal mee begonnen is”, zeggen Jimmy en Koen. “Dat nummer is boven een verfwinkel opgenomen. En eigenlijk had daar nog een vijfde Get Ready!-lid op moeten meezingen, Roberto, een Spaanse jongen. Maar hij is nooit komen opdagen voor de eerste repetities...”

Het samenstell­en van de verzamelaa­r heeft veel herinnerin­gen naar boven gebracht. “Veel dingen waren we zelf al vergeten. We hebben zelfs Spaanstali­ge nummers opgenomen omdat we in Zuid-Amerika erg populair waren. En een duet met Amanda Lear, wat een diva. Maar na zeven jaar waren we het zelf wat beu. Na onze outing werden we ook uitgespuwd, op Eigen Zin hoor je onze frustratie.”

Zware operatie

Op 1 april treedt de groep op in het Sportpalei­s tijdens I Love the 90s. “Dat wordt een kort optreden met drie, vier nummers. Eind april gaan we weer echt de baan op met een volwaardig­e Get Ready!-show.” Een spannend moment voor Glenn, die nog met krukken loopt na een zware operatie aan zijn knie. “Ik kan nog altijd niet op mijn been steunen, maar dat komt wel in orde tegen dan”, zegt hij. “Want we dansen nog wel, al laten we de meeste danspasjes voortaan over aan enkele dansers, zodat wij ons kunnen concentere­n op de zang en het publiek.”

Het trio heeft ook de eerste aflevering van The Band op VTM gevolgd, maar ze zijn niet bang dat die toekomstig­e groep concurrent­ie wordt. “Ze zijn twintig jaar jonger hé, die gaan sowieso op een ander segment mikken. Eigenlijk hebben we wel wat medelijden met die kerels, zo gekeurd worden. Och, ze zeggen wel dat ze geen boyband zoeken, maar wat wordt het anders? Het zijn toch jongens? Get Ready! is trouwens geen boyband meer, wij zijn nu een men’s band!”

 ?? FOTO MARC GYSENS ?? Jimmy, Koen en Glenn van Get Ready! Vierde lid J.M. moest onverwacht naar Nice voor de begrafenis van een vriend die aan kanker overleden is.
FOTO MARC GYSENS Jimmy, Koen en Glenn van Get Ready! Vierde lid J.M. moest onverwacht naar Nice voor de begrafenis van een vriend die aan kanker overleden is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium