Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kraken Birger en Karel van Tjop’s onder de vermoeidhe­id?

De eerste sluiting komt dichterbij in Mijn Pop uprestaura­nt. In Kortrijk kreeg Tabl’o dinsdagavo­nd de vrijstelli­ng. Vanavond krijgen de Antwerpse zaken de drie juryleden over de vloer.

- (dvg)

Het Vijfde Element en Madam P. visten bij het vorige jurybezoek achter het net en zagen de ster naar Karel en Birger van Tjop’s gaan. Maar de euforie van de twee barbecuefa­naten heeft sindsdien plaats geruimd voor vermoeidhe­id: om hun vlees perfect klaar te maken, moeten Karel en Birger het doen met drie uur slaap per dag. Onhoudbaar.

“We hebben het onderschat”, zegt Karel. “Alles begon vlot, maar sinds de opening voelen we dat het onmogelijk wordt om dit tempo vol te houden. We moeten iedere dag zeven of acht uur met ons vlees bezig zijn, het restaurant overeind houden en tussendoor serieuze problemen oplossen. Dit kan niet blijven duren.”

“Niet onze beste beurt”

Ook de afstand met het thuisfront weegt op Birger. Dinsdag vloeiden traantjes toen zijn gezin langskwam. “Nu pas besef ik hoe lastig het is om tien dagen van mijn kinderen weg te zijn”, vertelt hij. “Als we dit leefbaar willen houden, moet onze aanpak anders. De bereidings­tijden moeten korter en we moeten overdag meer met het vlees bezig zijn. Als dat lukt, kan ik mijn zoontjes vaker zien en halen we evenveel slaap als de andere kandidaten. Of even weinig (lacht).”

De hamvraag: merkt de jury vanavond iets van de kleine oogjes van Karel en Birger? In de teaser zien we alvast een ontevreden Gert Verhulst. “We maken niet onze beste beurt”, zegt Karel. “Maar goed, dat is het spel. Je moet onmiddelli­jk verder gaan en beter doen. We wisten dat het heftig zou worden en dat we door ons gebrek aan ervaring enkele serieuze patatten zouden krijgen. Daar leer je uit. Enkele dagen uitslapen en alles komt goed.”

 ?? FOTO VTM ?? Sergio en Birger.
FOTO VTM Sergio en Birger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium