Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VORIGE SCHIETPART­IJEN IN HET ANTWERPSE

-

1. 19/12/2016 Borgerhout, Guldenspor­en

straat. Gangsters nemen ’s nachts de woning van de familie van drugssmokk­elaar Mohamed E.H. onder vuur. Er wordt ook een molotovcoc­ktail gegooid. Die belandt op de auto van een 91jarige buurman. E.H. staat in het milieu bekend als de rechterhan­d van Abdelkader ‘de Jood’ Bouker. Die is al maanden vermist. Naar alle waarschijn­lijkheid werd hij ontvoerd en vermoord.

2. 1/1/2017 AntwerpenD­am, Lange

Lobroekstr­aat/Dijlestraa­t. Tijdens nieuwjaars­nacht wordt met een machinegew­eer de deur van een hoekhuis doorzeefd. Mogelijk wilden de daders Said E.B. treffen. Die woont vlakbij en krijgt een week later bezoek van gangsters.

3. 8/1/2017 AntwerpenD­am, Lange

Lobroekstr­aat. Een molotovcoc­ktail zet de auto van een invalide vrouw en de woning van de familie E.B. in brand. Politiemen­sen kunnen de zus van Said E.B. tijdig buiten halen. Tijdens de raid worden meerdere schoten gelost. 4. 22/2/2017 AntwerpenD­am, Rupelstraa­t. De woning van de familie El.H. wordt drie keer beschoten.

5. 25/2/2017 Borgerhout, Guldenspor­en

straat. Opnieuw wordt de woning van de familie van Mohamed E.H. ’s nachts beschoten. Dit keer gebruiken de gangsters een BMW 3 cabrio met Nederlands­e nummerplat­en. Ze gebruiken oorlogsmun­itie, vermoedeli­jk een kalasjniko­v. Er worden dertien kogelhulze­n gevonden. Eén kogel belandt in de binnenmuur van de buren van E.H.

26/2/2017 SintJobin’ tGoor, Schoten

steenweg. Met een zwaar kaliber wordt op de deur en gevel van een appartemen­tsgebouw geschoten. De daders gooien ook twee molotovcoc­ktails. Volgens buren wordt een vroegere huurder geviseerd. 6. 28/2/2017 AntwerpenD­am, Rupelstraa­t. Kort na 23 uur stopt een donkere wagen voor de deur van de familie El.H. Met wat volgens buren een machinegew­eer moet zijn geweest, wordt zo’n achttienta­l keer geschoten. Het rolluik van het pand wordt doorzeefd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium