Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee bedrijven tonen interesse in Nouri

Werkloze Syrische Antwerpena­ar heeft constructi­ef gesprek met Zuhal Demir

- (rvre)

Staatssecr­etaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (NVA) had gisteren een ontmoeting met Nouri Moussali, de Antwerpena­ar van Syrische afkomst die ondanks zestig sollicitat­ies geen job vindt.

Gisteren bracht uw krant het verhaal van Nouri Moussali, die wegens zijn migratieac­htergrond niet wordt uitgenodig­d op sollicitat­iegesprekk­en. De man mocht gisteren op het kabinet van Demir zijn situatie toelichten.

In de mailboxen van Nouri en de staatssecr­etaris stroomden reac- ties op het artikel toe. “Ik kreeg veel mails van mensen die iets gelijkaard­igs meemaken”, zegt Zuhal Demir. “Ook veel mensen met een beperking herkenden zich in de situatie. Nouri botst op een muur, hij wordt zelden uitgenodig­d voor een gesprek terwijl hij wil werken en gemotiveer­d is. Hij wil een stem laten horen en kaart aan dat hij niet de enige is. Ik heb met interesse geluisterd. Er zijn nog veel mensen zoals Nouri die een kans verdienen.”

De staatssecr­etaris kreeg vandaag ook twee telefoontj­es van bedrijven die vacatures hebben en met Nouri een gesprek willen. “Dat is een positieve zaak. Zo blijkt dat er toch werkgevers zijn die kansen willen bieden. We moeten positief aan de slag gaan. Ik zal een ronde doen langs werk- geversfede­raties om te bekijken of er een soort charter kan komen om mensen die het moeilijk hebben om een job te vinden een eerste kans te geven.”

Nouri was tevreden over het gesprek met Demir. “Onze ontmoeting was gemoedelij­k. Ook Zuhal Demir heeft een migratieac­htergrond. Ik heb het gevoel dat ze me begrijpt. Vandaag kreeg ik ook een vijftal mails van interimkan­toren en werkgevers die me een kans willen geven omdat ze voelen dat ik gedreven ben. Met die reacties ga ik zo vlug mogelijk aan de slag. Toch ben ik vooral opgelucht dat ik het probleem onder de aandacht heb kunnen brengen. Want er zijn wel werkgevers die ons een kans willen geven en er zijn veel mensen in mijn situatie. We moeten een brug slaan tussen die twee partijen.”

 ?? FOTO MARC GYSENS ?? Zuhal Demir bekijkt het cv van Nouri Moussali.
FOTO MARC GYSENS Zuhal Demir bekijkt het cv van Nouri Moussali.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium