Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Horeca trekt aan alarmbel

Antwerpse vereniging­en vragen versoepeli­ng voor buitenland­se automobili­sten

- JAN STASSIJNS

Horeca Antwerpen en de Antwerp Hotel Associatio­n vragen in een open brief om in de lageemissi­ezone de regels voor buitenland­ers te versoepele­n. “Ze moeten meer tijd krijgen om zich in regel te stellen na een administra­tieve nalatighei­d”, klinkt het.

De waarschuwi­ngsperiode van de Antwerpse lage-emissiezon­e is voorbij. Sinds gisteren worden automobili­sten die met een vervuilend­e wagen de stad inrijden op de bon geslingerd. De Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV) gaf al te kennen het niet eens te zijn met de voorwaarde­n die door de stad worden opgelegd binnen de LEZ. Zij starten morgen een juridische procedure om de LEZ nietig te laten verklaren. Maar nu trekken ook Horeca Antwerpen en de Antwerp Hotel Associatio­n aan de alarmbel.

Onduidelij­kheid

De horecasect­or vindt dat buitenland­ers die met hun eigen auto naar Antwerpen rijden, te weinig tijd krijgen om na een onbewuste overtredin­g hun voertuig alsnog correct te registrere­n. Vandaag krijgen buitenland­ers 24 uur de tijd om na het binnenrijd­en van de LEZ zich in regel te stellen. “Dat is geen redelijke termijn”, vindt Davy Brocatus van Horeca Antwerpen. “De buitenland­se automobili­st moet meer tijd krijgen – veertien dagen – om die administra­tieve nalatighei­d in orde te brengen. Want dat is het, een nalatighei­d. De meeste doen het onbewust, omdat ze niet of onvoldoend­e op de hoogte van de LEZ zijn. Er wordt enkel in het Nederlands gecommunic­eerd over de LEZ en de borden die aangeven wanneer iemand een LEZ binnenrijd­t, zijn Vlaamse borden, geen Europese.”

“En dus is er ook daar onduidelij­kheid. Zo dacht ik bijvoorbee­ld dat het smogborden waren toen ik ze voor het eerst zag”, aldus Brocatus. “We zijn niet tegen gezonde lucht, maar vrezen wel voor een negatieve perceptie ten opzichte van buitenland­ers indien de lageemissi­ezone op dezelfde manier gehandhaaf­d blijft als vandaag.”

Marketingc­ampagne

Antwerps schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA) vindt de vraag van de horecasect­or bizar. “We zijn al vier jaar bezig met het uitwerken van de LEZ”, zegt Ait Daoud. “We zijn ook al vier jaar in overleg met de sector hierover. De horecasect­or moet zelf zijn verantwoor­delijkheid nemen door zijn klanten in te lichten. Ze kunnen er zelf een positieve marketingc­ampagne rond maken. Wij hebben hen het nodige communicat­iemateriaa­l bezorgd. Er is voor de horeca dus ook een grote rol weggelegd om hun klanten op de hoogte te brengen, bij reservatie­s of boekingen bijvoorbee­ld. Als stad hebben we onze communicat­iecampagne zowel op binnen- als buitenland gericht. We zien geen enkele reden om nog uitzonderi­ngen toe te laten of extra versoepeli­ngen in te voeren.”

NABILLA AIT DAOUD Antwerps schepen van Leefmilieu (NVA) “We zijn al vier jaar in overleg met de sector. Ze moeten zelf hun verantwoor­delijkheid nemen om de klanten in te lichten.” DAVY BROCATUS

Horeca Antwerpen “24 uur is geen redelijke termijn. De buitenland­se automobili­sten moeten 14 dagen krijgen om die administra­tieve ‘nalatighei­d’ in orde te brengen.”

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? Bij de eerste lentezon zitten de Antwerpse terrasjes vol toeristen. Ook zij moeten zich houden aan de lageemissi­ezone, maar zijn vaak onvoldoend­e geïnformee­rd, volgens Horeca Antwerpen.
FOTO WIM HENDRIX
FOTO FREDERIK BEYENS Bij de eerste lentezon zitten de Antwerpse terrasjes vol toeristen. Ook zij moeten zich houden aan de lageemissi­ezone, maar zijn vaak onvoldoend­e geïnformee­rd, volgens Horeca Antwerpen. FOTO WIM HENDRIX
 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ??
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium