Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elodie vraagt om regen (in de regen)

Ex-topatlete ambassadri­ce voor Broederlij­k Delen

- (gudu)

Elodie Ouedraogo gaf woensdag het startschot in Mechelen voor de nieuwste campagne van Broederlij­k Delen. Centraal staat de extreme droogte, waardoor boeren moeten vechten om te overleven.

“Stort regen voor Burkina Faso”. Met die woorden lanceerde ambassadri­ce Elodie Ouedraogo de nieuwe campagne van Broederlij­k Delen. “Ik ben zelf van Burkinese origine en een groot deel van mijn familie woont er nog. Daarom vroegen de mensen van Broederlij­k Delen of ik zin had om hieraan mee te werken”, vertelt Elodie. “Ik heb de armoede gezien en de problemati­ek leren kennen dankzij moedige mensen die hun verhaal met mij gedeeld hebben. Het is een eer dat ik mee aan dit fantastisc­he project mag werken en op die manier de mensen ginder kan helpen.”

Tijdens deze campagne wordt regen het symbool voor een vruchtbare toekomst en voor de solidarite­it met de boeren in Burkina Faso. “Vooral in het noorden is er een enorm tekort aan water. Het regent er acht maanden per jaar niet, maar ook de vier maanden van het regenseizo­en worden korter, waardoor een groot deel van de oogst mislukt. Ze hebben niet genoeg om te verkopen, waardoor er heel veel armoede is.”

De sms-actie is een primeur en u kunt de mensen steunen door een regen-emoji of gewoon het woord ‘regen’ naar 4666 te sturen. U stort dan telkens 1 euro aan Broederlij­k Delen.

 ?? FOTO GIL PLAQUET ?? Elodie Ouedraogo zet zich in voor Burkina Faso, dat met extreme droogte kampt.
FOTO GIL PLAQUET Elodie Ouedraogo zet zich in voor Burkina Faso, dat met extreme droogte kampt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium