Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Volledig parcours Urban Trail bekend

- (jati) Antwerp Urban Trail, zondag 12 maart, tussen 9 en 12u. Het volledige parcours vindt u op www.gva.be

Antwerpen wordt zondag 12 maart weer overrompel­d door duizenden lopers. Het volledige parcours van de Antwerp Urban Trail is nu bekend.

Het parcours van de vijfde editie van de Antwerp Urban Trail ligt iets noordelijk­er dan vorige jaren, maar dat betekent niet dat de monumenten en pleinen die de revue passeren minder indrukwekk­end zijn. Vorig jaar passeerden de lopers onder meer de premetrotu­nnel, het Sportpalei­s en zwembad Veldstraat, nu staat er een heleboel nieuwe gebouwen op het programma.

Gestart wordt er naar goeie gewoonte in Park Spoor Noord. Van daaruit gaat het via het Kempisch Dok en het Houtdok naar het nieuwe Havenhuis. Dat is het meest noordelijk­e punt van het traject, want via Hangar 26 komen de sportievel­ingen weer het centrum ingelopen. Na een snel bezoekje aan de Sint-Pauluskerk, het stadhuis en de Vlaaikensg­ang stuiten de lopers opnieuw op een exclusief pareltje: de binnenplaa­ts van het Museum PlantinMor­etus.

Hotelkamer­s

Daarna volgen passages langs jeugdherbe­rg Pulcinella, DE Studio, de Botanische Tuin, de Arenberg en het Paleis op de Meir. Net als vorig jaar ontbreekt ook café Pelikaan niet op de planning, net als de Oude Beurs en het Felix Pakhuis. Tot slot volgt er nog een korte stop in de hotelkamer­s van het Holiday Inn Express Antwerp City North en de finish in Park Spoor Noord.

 ?? FOTO FREDERIK BEYENS ?? Ook dit jaar zit Café Pelikaan in het parcours.
FOTO FREDERIK BEYENS Ook dit jaar zit Café Pelikaan in het parcours.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium