Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hier heerst eenheid in marginalit­eit”

’t Vettigste Feestje van ’t Stad viert twee jaar met 9 uur durende raveparty

- ELIEN VAN WYNSBERGHE ’t Vettigste Feestje van ’t Stad, vrijdag 3 maart vanaf 21u, Zappa, August Leyweg 6, Antwerpen, toegang: 5 euro

Twee jaar bestaat ’t Vettigste Feestje van ’t Stad nu al, en dat wordt gevierd met een XLeditie: een negen uur durende raveparty waarop de foute schijven aan elkaar zullen worden geregen. “Iedereen die naar hier komt, wil gewoon boenken op de muziek.”

Christophe Balloey en Wout Van de Venster wonen dan wel in hartje Antwerpen, ze hebben een zwak voor de boerenfuiv­en waarop iedereen alles geeft op foute nummers uit de jaren negentig. “We zochten zulke feestjes regelmatig over ’t water, in kleinere dorpen. We vonden het een gemis dat dit soort avonden hun ingang niet vonden in Antwerpen. Daarom hebben we twee jaar geleden ’t Vettigste Feestje van ’t Stad in het leven geroepen.”

Met ludieke tekstjes in het Antwerps op hun Facebookpa­gina roepen de bezielers drie keer per jaar feestneuze­n op om zich voor een avond lang helemaal te laten gaan. Onder het motto ‘alles kan, alles mag, schiefgoan verplicht’, weten ze telkens opnieuw enkele honderden enthousias­telingen te trekken. “Het feest gaat zoals altijd door in Zappa. Deze zaal heeft een capaciteit van duizend mensen, maar we verwachten wel dat we zullen uitverkope­n.”

Samsonrock

Hoe het komt dat hun feestjes zo populair zijn? “We bieden een alternatie­f voor de chique, veel te dure feestjes hier in ’t stad. Met ’t Vettigste Feestje organisere­n we een laagdrempe­lig evenement voor iedereen: de toegang bedraagt maar vijf euro en ook het bier is erg goedkoop. We draaien nummers die alle aanwezigen kennen. Van Gigi D’Agostino, onze alltime favorite, tot de Samsonrock en nummers van K3.”

Wie wil, kan vrijdag in Zappa dus eens goed zot doen. “Om dan de volgende dag terug te keren naar de normale wereld. Eigenlijk bieden we gewoon een uitlaatkle­p. Hier heerst eenheid in marginalit­eit.”

Daarbij komt nog het belangrijk­e aspect dat alle feestvierd­ers verkleed moeten komen. “Wie dat niet doet, valt uit de toon. We leggen geen thema op, maar het is hier wel ‘bal marginal’. Ook het aanwezige personeel zal verkleed zijn, tot de wc-madam toe. Ik denk dat we zelf nog eens in johhny-stijl komen. Veel gel, gouden kettinkje en een kleurtje in het haar. Voor volgende thema’s zouden we wel meer rond thema’s willen gaan werken. De eerstvolge­nde keer na vrijdag zal het een badjassen-party worden.”

Voor de muziek werd deze keer beroep gedaan op maar liefst elf dj’s. “We willen er een negen uur durende raveparty van maken.” Zelf zal Wout ook achter de draaitafel­s plaatsneme­n onder de naam ‘Vettige Willy Soundsyste­m’. “Foute schijven zijn echt wel mijn ding”, lacht hij. “Daarnaast hebben we een aantal lo- kale helden uitgenodig­d. We proberen telkens ruimte te bieden aan dj’s die doorgaans alleen op de kleinere boerenfuiv­en in dorpen draaien. Hier kunnen ze dan eens voor een groter publiek draaien.”

Dat publiek bestaat vooral uit jongeren. “We mikken op mensen tussen 16 en 24 jaar. De meesten komen uit het centrum van Antwerpen, maar er worden ook bussen ingelegd vanuit Beveren en Vorselaar, want daar hebben we ook een hele achterban.”

Wie erbij wil zijn voor “negen uur non-stop beukmuziek, gratis Carapils en surprise-acts”, kan er overigens beter snel bij zijn. “We doen niet aan voorverkoo­p. Tickets kan je enkel ter plekke krijgen. En de eerste tweehonder­d mensen krijgen van ons een gratis pilsje.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Christophe Balloey en Wout Van de Venster, fans van marginaal.
FOTO PATRICK DE ROO Christophe Balloey en Wout Van de Venster, fans van marginaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium