Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Komst van coach heeft veel veranderd”

Nijlen van Lieve Rombouts zo goed als gered na zege in Knokke

- MANU SMET

De vrouwen van LN Nijlen blijven de goede resultaten maar opstapelen. Door de winst afgelopen weekend op concurrent KnokkeHeis­t zijn ze zelfs zo goed als zeker van het behoud.

“Het was van begin tot eind spannend op Knokke”, vertelt Lieve Rombouts. “We namen een kleine voorsprong, maar Knokke kwam helemaal op het einde weer langszij. Tijdens een time-out tekende onze coach een play uit waarbij ik de bal kreeg en uiteindeli­jk heb ik via een drive de beslissend­e punten kunnen scoren. Knokke kon na een laatste time-out nog ingeven aan de middellijn, maar hun ultieme poging ging naast.”

Rombouts was andermaal topscorer bij LN Nijlen. Op Knokke was ze goed voor 17 punten. “Ik heb inderdaad de goede vorm te pakken. Ik speel de laatste tijd veel meer ontspannen, zonder te veel na te denken en dat werkt bevrijdend. Mijn voorkeursp­ositie is de forward, maar eigenlijk kan ik ook inside en als het moet zelfs op de guard spelen.”

De recente vier op vier was echt nodig voor de Nijlense vrouwen, maar gezien de slechte eerste seizoenshe­lft toch ook vrij onverwacht. “Ik had het gehoopt, maar echt niet verwacht. In het begin van het seizoen hebben we het heel las- tig gehad en klikte het niet zo goed met de eerste coach. Dat lag deels ook aan de motivatie van de speelsters, denk ik. Na de komst van coach Jochen is er heel wat veranderd. We spelen met minder stress. Ondertusse­n is ook Margaux Mathay ons komen versterken. Zij heeft voor haar studies enkele maanden in Zweden gezeten en is er half januari pas bijgekomen. Zij heeft scorend vermogen en dat heeft ons ook geholpen.”

“Omdat er maar twee ploegen zakken, zal Knokke al drie wedstrijde­n meer moeten winnen dan wij. We staan dus vrij safe. Zaterdag krijgen we topploeg Lummen op bezoek. Onze zegereeks verderzett­en zou super zijn, maar het zal heel moeilijk worden. De heenmatch verloren we met ruim verschil (93-41,

red.), toch willen we voor ons eergevoel dit keer een sterke prestatie neerzetten.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lieve Rombouts.
FOTO TOM GOYVAERTS Lieve Rombouts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium