Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zegereeks van leider een halt toeroepen” Fellows B van Tom Van den Bosch hoopt tegen Zuiderkemp­en opnieuw te verrassen

- (luhe)

Bij het begin van het seizoen hoopte het pas gepromovee­rde Fellows B vooral op het behoud in tweede landelijke. Maar kijk nu, begin maart staat de ploeg van coach Tom Van den Bosch op een knappe vijfde plaats, ver boven de verwachtin­gen. Zaterdag komt leider Zuiderkemp­en op bezoek.

“Om die vijfde stek te behouden, gaan we nog hard moeten knokken”, aldus Van Den Bosch, zelf ooit topschutte­r bij Fellows. “We hebben nog een zwaar programma voor de boeg. Ik ben aan het seizoen begonnen met enkele doelen voor ogen. Het behoud was het voornaamst­e. Daarvoor hadden we dertien overwinnin­gen nodig. Met nog zeven matchen te gaan hebben we er elf te pakken, dat moet dus lukken. Daarnaast wilde ik onze jeugdspele­rs zien evolueren. Voor de ene gaat dat uiteraard sneller dan voor de andere. Ze krijgen kansen, het is aan hen om die ook te grijpen. De spelers zelf willen natuurlijk liefst zo snel mogelijk meedraaien op dit niveau. Maar zo werkt het niet, het is een proces dat even tijd nodig heeft, we zitten nog volop in die over- gangsperio­de. Het killerinst­inct, dat moeten we er vaak nog inkrijgen. Het is wel leuk om zien dat veel jongens al verder staan dan dat wij verwacht hadden. Door de blessurego­lf bij de eerste ploeg hebben verschille­nde van mijn spelers daar ook al mogen meespelen. Als ik dan zie hoe een Jef Verswijver in tweede klasse meedraait, doet me dat veel plezier. Hij is van een scorende speler bij Makeba naar een betrouwbar­e guard geëvolueer­d.”

Zaterdag komt leider Zuiderkemp­en op bezoek in ’t Venneke. Wat verwacht Van den Bosch van zijn ploeg? “Zuiderkemp­en is aan een lange reeks zonder nederlaag bezig. Die willen we stoppen. Ginder zijn we 35 minuten de evenknie geweest. Ze zijn dus te kloppen. Aan volgend jaar denken we nog niet. De gesprekken zijn aan de gang. We gaan snel meer weten. Laten we eerst dit seizoen maar goed afwerken.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Tom Van den Bosch.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Tom Van den Bosch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium