Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met Oxaco ooit de tit el pakken”

Aanvoerder Marc De Meyer verlengt contract in Boechout

- (luhe)

Als Oxaco zijn inhaalweds­trijd van komende zondag wint, komt het op een gedeelde tweede plaats naast Gembo. Daar willen ze op het einde van het seizoen ook staan. Al moet er dan zondag wel gewonnen worden op Soba.

“En dat zal niet simpel worden”, zegt aanvoerder Marc De Meyer. “Al leven er bij ons wel wat revanchege­voelens na de nipte nederlaag in de heenmatch. Dat was toen onze eerste match in de nieuwe sporthal en dat zijn we niet vergeten. Aan de nodige motivatie zal het in ieder geval niet liggen.”

Voor het seizoen mikte Oxaco op de top vier, om zo het thuisvoord­eel te krijgen in de playoffs. Dat lijkt te lukken. De Meyer: “Dan kunnen we verder denken. We willen beter doen dan vorig seizoen, toen we in de eerste ronde van de play-offs onderuitgi­ngen. De tegenstand­er focust bij ons altijd op Nick Celis en Sam Van Hoey. Voor spelers als mezelf is dat mooi meegenomen. Laat ons maar in de schaduw voor een meerwaarde zorgen.”

De Meyer heeft zijn contract bij Oxaco verlengd. Hij ziet het project in Boechout rooskleuri­g tegemoet. “Het ziet er goed uit. Ook de meeste andere spelers blijven bij de club. Ik zou graag, net als verschille­nde van mijn ploegmaats, eens kampioen willen spelen met Oxaco. Als mijn lichaam het toelaat, zou ik nog wel enkele jaren in tweede klasse willen verder doen. Voorlopig is het uitstekend combineerb­aar met mijn job als leerkracht en coach van een landelijke jeugdploeg bij Oxaco.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium