Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Playoffs halen wordt moeilijker en moeilijk er”

Guco Lier B van Raf Raeymaeker­s verliest al vijfde keer op rij

- (mas)

Eersteprov­incialer Guco Lier B is na enkele mindere resultaten naar de middenmoot in het klassement afgezakt. Op een versterkt Geel B werd voor de vijfde keer op rij verloren.

“Twee spelers waren ziek en dan was er ook nog eentje op vakantie”, vertelt coach Raf Raeymaeker­s. “Omdat de A-ploeg van Geel niet moest spelen, deden er drie spelers van hun eerste ploeg mee tegen ons. Ook al is het volgens de regels toegelaten, het blijft wel een vorm van competitie­vervalsing. De wedstrijd zelf was nog wel vrij goed. Winst zat er wel in, maar zij waren uiteindeli­jk iets sterker. Niemand had verwacht dat we na de heenronde op een vierde plaats zouden staan. Onze eerste ambitie dit seizoen was het behoud te verzekeren, maar al snel werd die bijgesteld naar het halen van de playoffs. Door de tegenvalle­nde resultaten van de afgelopen weken en maanden zal dat niet meer zo makkelijk worden.”

Is een van de oorzaken van de mindere vorm misschien de jonge leeftijd van de ploeg van Raeymaecke­rs? Van de vijf basisspele­rs zijn er vier amper zestien jaar. “In januari heb ik drie spelers een hele maand niet gezien wegens examens. Op die manier zijn de mindere resultaten wel te verklaren. En misschien is er ook wat extra druk bijgekomen om die mooie klassering proberen te behouden. Zaterdag zouden we graag nog eens winnen tegen Stabroek. We zullen het opnieuw zonder onze grootste speler moeten doen. De heenmatch wonnen we wel en thuis kunnen we altijd wat meer, ik geloof er dus wel in.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium