Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gretigheid bij de speler s is terug”

Peter Rongé hoopt nieuwe stap richting playoffs te zetten

- (luhe)

Soba is nog volop in de running in de strijd voor de top acht en de bijhorende playoffs. Zondagocht­end hopen de mannen van Peter Rongé in de derby thuis tegen Oxaco een nieuwe stap te zetten.

“Ik heb de laatste dagen het resterende programma van heel de top vijf eens nagekeken en we moeten er vanuit gaan dat de eerste vier plaatsen niet meer voor ons zijn”, aldus Rongé. “Dat betekent dat we geen thuisvoord­eel hebben, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Alle topploegen hebben dit jaar al steken laten vallen. We moeten vooral eerst zien dat we de play-offs halen. Daarvoor hebben we nog enkele zeges nodig. Vorige week hebben we op training een scrimmage gedaan te- gen eersteklas­ser Kangoeroes Willebroek. Dat was een heel aangename en leerrijke ontmoeting. Ik zag bij mijn spelers terug de gretigheid van begin dit seizoen.”

Zondag wacht de derby tegen Oxaco, dat vierde staat. Wat verwacht de Kielse coach van het burenduel? Rongé: “Wij zijn daar nipt gaan winnen, zij zullen wellicht gebrand liggen op revanche. Een Antwerpse derby blijft toch heel speciaal, zeker omdat de mannen van Boechout weleens onze tegenstand­er in de play-offs kunnen worden.”

“De gesprekken voor volgend jaar zijn volop aan de gang. De spelers hebben zelf al aangegeven dat ze willen blijven. Nu is het de taak van onze manager om dat allemaal af te ronden. Met mij zal er volgende week gesproken worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium