Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wardrobe in De Studio

- www.destudio.com (gj)

Is er in de Vlaamse muziekscen­e nog een plekje voor Wardrobe? In De Studio lanceert de Antwerpse singersong­writer Johan Verckist vrijdag het debuutalbu­m Crawling van dat nieuwe pseudoniem.

Johan Verckist deed al oren spitsen met zijn groep Shun Club en deelde in uiteenlope­nde andere configurat­ies podia en studio’s met leden van onder meer dEUS, Dez Mona en Triggerfin­ger. Nu vaart de Antwerpse zanger-muzikant onder een nieuwe vlag, Wardrobe. Daarvoor omringt hij zich op het podium met Pieter Van Buyten (Flip Kowlier), Sarah Pepels (Portland, Glitterpaa­rd) en Noah Melis (Bed Rugs).

Om de opnames van het debuutalbu­m Crawling fris en spontaan te houden, kregen de muzikanten de songs niet te horen voor ze de studio indoken. Producer Pascal Deweze wilde de nadruk op de performanc­e leggen. Het resultaat: een verstilde en niet al te gepolijste luisterpla­at vol poëtische mijmeringe­n waarin het tempo zelden hoog ligt. Van liedjes met titels als Thick as Thieves,

Sour Time Advocate en Drop the Hammer druipt de weemoed. No

where Now heeft de playlist van Radio 1 alvast gehaald.

Na de releasesho­w op 3 maart in De Studio, Maarschalk Gérardstra­at 4 in Antwerpen, leidt noughties- stijlicoon Alex Svensson als deejay de afterparty. Meer concerten van Wardrobe volgen in Gent (11/03, Krook), Mechelen (19/03, Kuub), Hasselt (25/03, MOD) en Antwerpen (22/04, De Kroeg).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium