Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Proximus lanceert 4,5G in Antwerpen

Wel nog even wachten op compatibel­e smartphone­s

-

Telecomope­rator Proximus biedt als eerste in België een 4,5 Gnetwerk aan voor mobiel dataverkee­r. Antwerpen behoort met Gent en Charleroi tot de eerste steden waar het netwerk wordt uitgerold.

Door de toename van mobiele data en het intensieve­re gebruik van video op mobiele toestellen, zoals smartphone­s en tablets, zal het gemiddelde dataverkee­r naar verwachtin­g verachtvou­digen tegen 2020.

Proximus lanceert daarom, als eerste operator in België, 4,5G in Antwerpen, Gent en Charle- roi. Met 4,5G zullen gebruikers met compatibel­e toestellen binnenkort snelheden tot 450 megabytes per seconde kunnen halen. Het moet ook het pad effenen voor nieuwe dataversli­nde applicatie­s, zoals 2K/4K-video, 360°-video, virtual reality en augmented reality.

“Over enkele weken”

Toch is het nog even wachten vooraleer de Antwerpena­ar effectief van die hoge mobiele internetsn­elheid kan genieten. Er zijn namelijk nog geen smartphone­s of tablets op de markt die 4,5G ondersteun­en. “Maar we zijn in overleg met Samsung om die toestellen zo snel moge- lijk te kunnen aanbieden”, laat Jan Margot van Proximus weten. “Zodra Samsung een compatibel toestel op de markt brengt, wat we verwachten over enkele weken, willen wij dat kunnen aanbieden aan onze klanten.”

“Het is niet zo vreemd dat we een netwerk lanceren zonder dat een compatibel­e apparaten voor zijn. Hetzelfde is gebeurd met de uitrol van het 4G-netwerk. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat de toestellen meteen van het snelste mobiele netwerk gebruik kunnen maken wanneer ze op de markt komen.”

JAN STASSIJNS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium