Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“KV is een passie”

-

Sinds kort werken clubarts Robin Vanhoudt (links) en kinesisten Bart De Bruyn (midden) en Dieter Devaere (rechts) samen in hun nieuwe praktijk in Mechelen. Bij een bezoekje tellen we maar liefst vijf spelers van KV, die allen komen bijtrainen. “Als ze met iets zitten, weten ze dat ze ook bij ons terecht kunnen.”

Vanhoudt trad in de voetsporen van zijn vader Marc als clubarts. De liefde voor KV kreeg hij mee met de paplepel. “Mijn ouders deden vroeger alle verplaatsi­ngen. Als kind ging ik mee naar Straatsbur­g, St. Mirren en Milaan. KV is een passie. Vanaf mijn zes jaar wilde ik al betrokken zijn bij de club. Toen ik mijn studies geneeskund­e begon, was het doel mijn vader opvolgen bij KV.”

Devaere: “Ook ik ging met mijn vader elke thuismatch kijken. Voor Straatsbur­g was ik te jong, maar op de bekerfinal­e was ik er wel bij. Dat ik nu zelf een onderdeel ben van de groep is heel mooi.”

De Bruyn: “Ik ben hier beland door Peter Maes. Hij nam mij mee van Geel naar KV. Als voetballie­fhebber droom je van ooit bij een eersteklas­ser aan het werk te mogen. Je deelt lief en leed met de spelers en de club. Mijn hoogtepunt? Dat komt er nog aan. (lacht) Hier is iets moois aan het broeien. We geloven allen in Play-Off 1.”

Waar ze het meest trots op zijn? “Ons werk met Pedersen en Obradovic”, klinkt het bij Vanhoudt en De Bruyn. “Die jongens kwamen hier als bijna-invaliden toe en zijn vertrokken als toptransfe­rs. Als je zo kan bijdragen aan de financiële groei van de club, maakt je dat wel trots ja.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium