Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tien punten weggegooid

Kempenaars bibberend naar het einde (maar ze hadden al een tijdje zeker kunnen zijn van het behoud)

- KERSTEN STEURBAUT

Ondanks een voorsprong van vier punten op Moeskroen gezien het programma van Les Hurlus zou dat wel eens onvoldoend­e kunnen zijn begint Westerlo bibberend aan het competitie­slot. De Kemphanen zullen dus nog moeten oogsten tegen Zulte Waregem en/of Genk. Nochtans had Westerlo de voorbije 28 speeldagen voldoende kansen om al een veilige marge te hebben. In zes wedstrijde­n liet het maar liefst tien kostbare punten liggen.

Standard 22 (thuis) > 2 punten

Ondanks een vroege tegengoal van Santini heeft Westerlo lang uitzicht op een eerste driepunter. Nieuwkomer­s Acolatse en Ganvoula zetten de scheve situatie recht, maar De Ceulaer vergeet de Rouches de doodsteek te geven. Oog in oog met Gillet duwt hij het leer naast. In de slotminuut bezorgt Legear de thuisploeg nog een koude douche: 2-2.

Doelpunten: 6’ Santini 01, 32’ Acolatse 11, 45’ Ganvoula 21, 90’ Legear 22.

Eupen 12 (thuis) > 1 punt

Dat Westerlo tegen Eupen überhaupt nog kans maakte op een puntje was een klein mirakel. De Panda’s waren heer en meester, maar vergaten Westerlo vroegtijdi­g het nekschot te geven. Manias kende in het slotkwarti­er één van zijn schaarse hoogtepunt­en in de Kempen: een heerlijke knal in het dak van het doel. Het Griekse feestje was van korte duur: in de 81e minuut bezorgde Onyekuru de bezoekers toch een verdiende zege.

Doelpunten: 10’ Taulemesse 01, 78’ Manias 11, 81’ Onyekuru 12.

KV Mechelen 12 (thuis) > 1 punt

Westerlo geeft net als op de openingssp­eeldag tegen Standard belangrijk­e punten uit handen. Bob Peeters ziet een sterke eerste helft van zijn ploeg niet beloond. Uit vijf kansen kan het via Ganvoula slechts één keer scoren. Croizet maakt net voor rust gelijk. In een zwakke tweede helft bezorgt Rits Malinwa in de slotfase toch nog de drie punten.

Doelpunten: 34’ Ganvoula 10, 44’ Croizet 11, 83’

Rits 12.

STVV 22 (uit) > 2 punten

Na winst tegen Anderlecht en Waasland-Beveren is Westerlo slechts drie minuten verwijderd van negen op negen. Ruben Fernandez had STVV dan wel makkelijk op voorsprong mogen knikken, Acolatse en Ganvoula doen Westel dromen van een mooi reeksje. De geelblauwe defensie laat zich in het slot echter een tweede keer ringeloren op een vrije trap van Peeters. Vreemde fase in het slot: na een haakfout van De Petter op Annys legt scheidsrec­hter Verboomen de bal niet op de stip “omdat de hoekschop nog niet genomen was”. Op de tv-beelden volgt het fluitsigna­al net na de trap van Rommens.

Doelpunten: 27’ Ruben Fernandez 10, 41 Acolatse 11, 69’ Acolatse 12, 87’ Boli 22.

Charleroi 21 (uit) > 3 punten

Charleroi pakte dit seizoen 17 punten in de laatste tien minuten. Westerlo is één van de slachtoffe­rs, al hebben de Kemphanen dat volledig aan zichzelf te wijten. Net voor het ingaan van het slotkwarti­er vergeet Ganvoula spitsbroed­er Acolatse zijn tweede van de avond - en de 0-2 - aan te bieden. Geen uppercut voor de Karolinger­s en geen drie punten voor Westerlo. Een halve minuut later wel een stevige opsteker voor de thuisploeg. Op de tegenaanva­l brengt Marcq Charleroi terug langszij. Een blunder van Van Langendonc­k zadelt Westerlo nog op met een gigantisch­e kater.

Doelpunten: 39’ Acolatse 01, 74’ Marcq 11, 87’ Benavente 21.

Club Brugge 12 (thuis) > 1 punt

Bijna een uur lang hangt een gigantisch­e stunt tegen Club Brugge in de lucht, maar opnieuw toont Westerlo zich niet trefzeker genoeg. Ganvoula is de enige die kan scoren uit een mand vol kansen. Aan de overkant slikt Westerlo een ongelukkig eigen doelpunt van Miletic. Gezien het aantal parades van Van Langendonc­k is een gelijkspel een billijke uitslag, maar Vanaken dompelt de thuisploeg met een heerlijke knal toch nog in rouw.

Doelpunten: 16’ Ganvoula 10, 72’ Miletic (owngoal) 11, 83’ Vanaken 21.