Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Veel zal afhangen van de loting”

In Ottignies vindt dit weekend het BK tafeltenni­s plaats. De Oostmalse broertjes Robin en Laurens Devos hopen zich opnieuw in de kijker te spelen.

- (mabe)

Robin Devos is met zijn 22 de oudste van de twee broers. Dit seizoen was hij vooral actief in Polen. Zijn zes jaar jongere broer Laurens haalde vorige zomer het nieuws dankzij een schitteren­de paralympis­che titel in Rio. Genoeg adelbrieve­n om met beide broers even vooruit te blikken.

“Op papier start ik op het BK als favoriet”, zegt Robin Devos. “Ik sta het hoogst genoteerd van alle deelnemers. Toch schat ik Vlaams kampioen Cedric Nuytinck nog iets hoger in dan ik. Op zich heeft die ranking ook niet echt veel belang. Vooral de loting is bepalend. Een goede loting kan je al ver op weg helpen. Eens je in de slotfase zit, spelen er op zo’n kampioensc­hap andere factoren dan fysieke paraatheid en capaciteit­en. Echte verwachtin­gen heb ik niet. Dit kampioensc­hap is niet meteen mijn hoofddoel van het seizoen. Al blijft de finale halen wel de ambitie. Zo’n BK blijft ook iets speciaals. Je ziet er de meest gekke resultaten. Logisch, want iedereen kent iedereen en er zijn wel wat spelers aan elkaar gewaagd. Wie een goeie dag heeft, kan heel ver geraken.”

Laurens Devos bezig aan “zijn beste seizoen ooit”

Paralympis­ch kampioen Laurens Devos wist zijn oudere broer onlangs op het Vlaams kampioensc­hap nog te verslaan. Herhaalt hij straks dat kunststukj­e ook op het BK? “Ik wil altijd winnen en start ieder tornooi met de ambitie om tot het einde mee te kunnen doen voor de prijzen. Al zal dat op dit BK uiteraard niet zo simpel zijn. Ik hoop de groepsfase te overleven. Maar om mijn broer bij te treden: veel zal hangen van de loting. Als die meevalt, is er veel mogelijk. Dit is veruit mijn beste seizoen ooit. Ik hoop dat te kunnen bevestigen met een prima resultaat op dit kampioensc­hap.”

 ?? FOTO SMB ?? Robin Devos. Maakt de topfavorie­t zijn status dit weekend waar?
FOTO SMB Robin Devos. Maakt de topfavorie­t zijn status dit weekend waar?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium