Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kon toch niet onderdoen voor Nafi?”

Niels Pittomvils, vriend van Nafi Thiam

- (md)

Liefde is… samen persoonlij­ke records breken. In hun eerste gezamenlij­k kampioensc­hap als officieel koppel heeft na Nafi Thiam ook vriend Niels Pittomvils een persoonlij­k record scherper gesteld. “We stimuleren elkaar om beter te doen”, reageerde Pittomvils, die zevende werd in de zevenkamp.

In de catacomben kreeg Pittomvils zondagavon­d na afloop van de zevenkamp een schouderkl­opje van de kersverse Europees kampioen Kevin Mayer. “Hij vormt een mooi koppel met Nafi hé”, knipoogde Mayer. Pittomvils reageerde met een lachje.

Vrijdag had Pittomvils vanuit de tribune nog gezien hoe zijn golden girl indrukwekk­end naar de Europese titel knalde, zaterdag en zondag was het de beurt aan Thiam om haar vriend vooruit te schreeuwen. En de prestaties van zijn vriendin werkten blijkbaar inspireren­d, want net zoals Thiam (1m96) vrijdag sprong de 24jarige Limburger zaterdag een persoonlij­k indoorreco­rd: 2m04, vijf centimeter beter dan zijn vorige persoonlij­k record indoor en een evenaring van zijn beste outdoor. “Je zit natuurlijk met de druk dat je niet wil onderdoen voor je vriendin. Ik ben héél trots op haar en ze stimuleert mij alleen maar om beter te doen.”

Dromen van medaille

Zondag schoof Pittomvils in de stand nog op van de dertiende naar de zevende plaats, dankzij een overwinnin­g in het polsstoksp­ringen (5m40). Hij eindigde op 5.966 punten, amper vijf puntjes minder dan zijn beste zevenkamp ooit.

“Jammer dat ik mijn persoonlij­k record mis. Mijn 60 meter horden (8”31) waren echt rampzalig. Daar laat ik het liggen. De eerste dag had ik ook 100 punten meer kunnen scoren, dan had ik hier meegespeel­d voor de medailles. Dat moet in de toekomst zeker mogelijk zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium