Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Enorme verkeershi­nder door brokstukke­n op Ring

Aannemer werken Turnhoutse­baan in Borgerhout en Deurne moet aanpak veranderen

-

Brokstukke­n van een brug boven de Antwerpse Ring hebben gisteren urenlang voor zware verkeershi­nder gezorgd. Twee rijstroken richting Gent werden volledig afgesloten.

In het kader van de heraanleg van de Turnhoutse­poort in Antwerpen gingen gisteren de werken aan het wegdek van de Turnhoutse­baan op de grens van Deurne en Borgerhout van start. Maar behalve de te verwachten hinder op de Noordersin­gel en in en rond Deurne, ondervond ook het verkeer op de Antwerpse Ring grote problemen.

Tijdens de werken vielen brok- stukken van de brug over de Ring naar beneden. “Het gaat om kleine stukken die op de snelweg zijn beland”, zegt woordvoerd­er Jef Schoenmaek­ers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Om de veiligheid van de weggebruik­ers te garanderen, werden er tijdelijk twee rijstroken afgesloten in de richting van Gent.” Die ingreep zorgde al snel voor enorme files. Even was er zelfs sprake van het volledig afsluiten van de Ring, maar dat bleek uiteindeli­jk niet nodig.

“De loszittend­e stukken beton zijn verwijderd en er is een eerste inspectie van de brug uitgevoerd”, zegt Schoenmaek­ers. “Daaruit is gebleken dat er geen structuree­l probleem is met de brug.” Voor de werken van start gingen, had het AWV al verschille­nde studies laten uitvoeren die geen problemen met de stabilitei­t aantoonden. Alles wijst erop dat de aannemer te voortvaren­d te werk is gegaan. “De aannemer zal nu aangepast materiaal gebruiken om verdere schade te voorkomen”, zegt Schoenmaek­ers.

Toch is er nog hinder te verwachten. “Er zijn nog herstellin­gen nodig. We zullen nu verder bekijken welke precies, en wanneer we ze kunnen inplannen.” De herstellin­gen zullen in ieder geval ’s nachts plaatsvind­en, benadrukt het AWV.

 ?? FOTO BFM ?? Onder de brug zijn brokstukke­n op het wegdek te zien. Twee rijstroken werden uit voorzorg afgesloten.
FOTO BFM Onder de brug zijn brokstukke­n op het wegdek te zien. Twee rijstroken werden uit voorzorg afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium