Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bloemen voor heldhaftig­e juwelier

-

AntwerpenZ­uid Hij kan dan wel vier tot zes weken niet in zijn atelier werken, toch heeft goudsmid Didier Verhille een opsteker gekregen. Burgemeest­er Bart De Wever (NVA) stuurde hem een bos bloemen.

“Dat is toch een leuke attentie”, vindt Didier Verhille van juwelenzaa­k Bijorca in de Anselmostr­aat. “Het geeft me het gevoel dat zo’n overval niet zomaar wordt vergeten, dat er mensen zijn die me steunen. In heb de ruiker in de winkel gezet en de mensen spreken me er ook op aan. Ze spreken hun steun uit. Aan mij, maar ook aan mijn dochter van 17. Zij was erg aangedaan door de feiten.”

Didier Verhille stond op vrijdag 24 februari plots oog in oog met een overvaller. Die spoot een busje pepperspra­y leeg in de zaak en kon ervandoor gaan met twee armbanden. Maar Didier zette de achtervolg­ing in en kon de man staande houden in afwachting van de politie. De 39-jarige dader, geen onbekende voor het gerecht, werd de dag erop voorgeleid bij de onderzoeks­rechter en zit in de cel. Hij bleek ook verantwoor­delijk voor een andere overval.

Didier Verhille brak tijdens de schermutse­ling wel zijn duim. “Ik vind het echt jammer dat ik niet achter de werkbank kan staan. Ik ben gespeciali­seerd in trouwringe­n en door die werkonbekw­aamheid lopen mijn orders vertraging op. Dat is niet leuk.”

Dat hij nu een bos bloemen van de burgemeest­er heeft gekregen, is een opsteker. Maar Didier hoopt ook dat de dader een straf krijgt. “Ik ben al vaker bestolen en overvallen en daar zag ik nooit veel van terug. De verzekerin­g komt vaak niet tussen. Nu kan ik me burgerlijk­e partij stellen en hoop ik de schade te kunnen verhalen.”

 ??  ?? De ruiker staat in de winkel.
FOTO RR
De ruiker staat in de winkel. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium