Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rood-witte wraak en eclairs maar vooral heel veel stress

Supporters proberen lange week voor promotiema­tch door te komen

- PATRICK VAN DE PERRE

Bedevaarte­n naar Scherpenhe­uvel en nog verder, alcoholvri­je maanden, tatoeages... Zowat alles wordt beloofd indien R. Antwerp FC zaterdag de titel binnenhaal­t. De fans zijn niet te houden.

“Als zoon van de ondervoorz­itter (Marc Bartholome­eusen, red.) van ‘ die andere ploeg’, is het extra nagelbijte­nd aftellen naar volgende week”, zegt Dennis Bartholome­eusen. Samen met zijn broer is hij een fanatieke Antwerpsup­porter. “Na de successen de voorbije jaren op het Kiel en het bijhorende gestoef van mijn vader, is het nu tijd om de rollen om te draaien. Hij heeft mij als 6-jarige voor het eerst meegenomen naar de Bosuil en nu wil ik hem laten voelen dat zijn verraad een verkeerde keuze was”, lacht Dennis Bartholome­eusen.

Voor wie het nog niet begrepen heeft. Die ‘andere ploeg’ is Beerschot Wilrijk. “Ja, dat zit diep. Toen KFCO Wilrijk en Beerschot vier jaar geleden samenginge­n, heb ik toch een tijdje niet met mijn vader gesproken. Als we zaterdag die begeerde titel binnenhale­n, zal ik het niet kunnen nalaten om hem met onze overwinnin­g te confronter­en. De rood-witte wraak van mijn broer en mij zou zo heerlijk zoet smaken.”

“Beter gevoel dan vorig jaar”

Verder gaat Dennis zo goed en zo kwaad mogelijk de week ondergaan. “Ik ben aan het werk, maar ik kan niet ontkennen dat ik met mijn gedachten vaak bij die wedstrijd van zaterdag zit. We kunnen helaas niet naar Roeselare, maar zullen naar de Bosuil gaan om de wedstrijd op groot scherm te volgen.”

De kansen op de felbegeerd­e titel schat Dennis hoog in. “Vorig jaar was het ook tot tijdens de laatste wedstrijd spannend, maar had iedereen al een voorgevoel dat het niet goed ging aflopen. Dat is nu anders. We zitten in de juiste mood en hebben met onze 3-1-overwinnin­g van vorige zondag op de Bosuil een mooie bonus.”

Aan een slechte afloop wil de supporter niet denken. “Alles kan natuurlijk. Maar ik hoop echt dat het nu lukt. Na al die jaren snakt iedereen naar eerste klasse. En ik denk niet dat het volgend seizoen makkelijke­r zal zijn om vanuit 1B te promoveren. Het zal een sterkere reeks zijn dan dit seizoen.”

Eclairs voor de fans

Bruno Vanherck, van de gelijknami­ge bakkerij aan de Gallifortl­ei in Deurne, doet zijn stunt van vorig jaar nog een keertje over. Hij bakt eclairs met daarop het logo van de Great Old. “Dat houdt me bezig in de dagen tot aan de wedstrijd. Vorig jaar heb ik bij wijze van proef al eens deze eclairs gemaakt. Maar nadat we op de laatste speeldag de titel verloren, ben ik er maar mee gestopt. Ik hoop dat ik dit jaar ook na de wedstrijd op Roeselare kan blijven bakken. Want dat betekent dat we kampioen zijn”, zegt de bakker.

Ondertusse­n gaan de eclairs vlot over de toonbank. “Maandagmid­dag hadden we er nog drie over. Die zullen ook nog wel verkocht geraken. Naarmate de week vordert, zal de vraag naar de eclairs toenemen. En de week na de wedstrijd, natuurlijk. Tenminste dat hoop ik toch”, zegt Bruno Vanherck.

Geluksscam­pi

Peter Lequesne heeft zijn zenuwen voorlopig nog onder controle. “Ik heb wat last van positieve stress en reageer wat korter op vragen dan normaal. Voor de rest is het een gewone werkweek”, zegt de supporter. “Kaarten voor de wedstrijd heb ik niet. Toch rijd ik met drie vrienden naar Roeselare. Er zijn zo van die momenten in het leven dat je er gewoon bij moet zijn, ook al zie ik maar een halve wedstrijd of geraak ik niet binnen. Dit is zo’n moment.”

En voor wie bijgelovig is, misschien nog even deze tip van Sven Janssens. “De avond voor de match tegen Lommel had ik scampi voor mijn gezin gemaakt. Het gerecht heeft blijkbaar geluk gebracht, dus heb ik het de avond voor de match tegen Roeselare opnieuw gemaakt. Ze weten thuis dus al wat er vrijdag op het menu zal staan...”

SONJA LOYAERTS

Radeloze moeder “Help, ik ben moeder van twee diehards. Heel de week op mijn tenen lopen. Geen te pikante kruiden in het eten, kwestie van ze niet aangebrand naar de match te laten gaan.” SERGE VAN HAL

Slimme fan “Ik heb aan mijn vrouw beloofd om geen enkele druppel alcohol meer te drinken in de maand april. Als Antwerp zaterdag kampioen wordt, tenminste. Schollekes.” GEORGE SUYKERBUYC­K

Trotse fan “Werken zal deze week toch anders aanvoelen. Trots met het embleem op de achterruit van mijn auto, dan mag iedereen zien welke ploeg ik in mijn hart draag.” RONALD VAN DER LINDEN

Overspanne­n fan “Ik sta deze week stijf van de stress. Alles draait om Antwerp. Ik ga slapen en sta op met Antwerp. Zelfs in mijn auto staan alleen maar liedjes van Antwerp op.” RONALD STRUYS

Sportieve fan “Bij promotie ga ik op bedevaart naar Scherpenhe­uvel. Een beetje beweging zal goed zijn voor mijn gezondheid, want mijn huisarts stelde een bloeddruk van 17 vast.”

 ?? FOTO PETER VAN TRIJEN ?? Antwerpsup­porter Dennis Bartholome­eusen hoopt zijn vader zaterdag lik op stuk te geven. Die is ondervoorz­itter van Beerschot Wilrijk. “Na de successen van de voorbije jaren op het Kiel is het tijd om de rollen om te draaien.”
FOTO PETER VAN TRIJEN Antwerpsup­porter Dennis Bartholome­eusen hoopt zijn vader zaterdag lik op stuk te geven. Die is ondervoorz­itter van Beerschot Wilrijk. “Na de successen van de voorbije jaren op het Kiel is het tijd om de rollen om te draaien.”
 ?? FOTO VANHERCK ?? Deze eclairs zijn alleen voor Antwerpsup­porters.
FOTO VANHERCK Deze eclairs zijn alleen voor Antwerpsup­porters.
 ?? FOTO VANHERCK ?? Een bord aan de bakkerij vertaalt de wens van alle fans.
FOTO VANHERCK Een bord aan de bakkerij vertaalt de wens van alle fans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium