Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Driesterre­nhotel met B&B-gevoel”

Kleinschal­ig Maison Emile opent zondag in omgevormd oud herenhuis van Hotel Industrie

- KOEN DE BEUCKELEER www.maisonemil­e.be

Een statig oud herenhuis aan de Emiel Banningstr­aat op het Zuid werd recent omgevormd tot Maison Emile. Een kleinschal­ig driesterre­nhotelletj­e met tien gerenoveer­de kamers, waar een warme huiselijke sfeer hangt.

In 2015 besloten Antwerpena­ren Yannick Meersman (35) en Laurent Pays (39) Hotel Industrie over te nemen. Het kleine budgethote­lletje aan de Emiel Banningstr­aat op het Zuid had zijn beste jaren achter zich, maar was ideaal om de stiel te leren. Yannick gaf zijn job als laborant meteen op terwijl Laurent, die zijn eigen rekruterin­gsbureau runt, ’s avonds en tijdens het weekend een handje toestak. “Na een jaar besloten we alles grondig te renoveren”, zegt Meersman. “Intussen hadden we ons een goed beeld gevormd van waar we naartoe wilden en welke materialen we wilden gebruiken.”

Van het voormalige tweesterre­nhotel blijft na een halfjaar renovatiew­erken nog amper iets over. “We lieten het statige oud herenhuis volledig strippen en in ere herstellen”, zegt Pays. “Werkelijk alles werd daarbij vernieuwd. Van de elektricit­eit en de airconditi­oning tot de verlichtin­g, de bedden en het sanitair.”

Persoonlij­ke service

De zaakvoerde­rs opteerden voor een boetiekhot­elletje met drie sterren en kozen met Maison Emile voor een passende nieuwe naam. Het hotel beschikt over tien kamers, waarvan zes standaardk­amers voor twee personen, twee eenpersoon­skamers en twee executive rooms. “Door deze upgrade kunnen we ons tijdens de week gaan richten op de businessma­rkt”, zegt Meersman. “Al komen ook citytrippe­rs en koppeltjes die op zoek zijn naar een verwenweek­end hier aan hun trekken. Tot hiertoe ontvingen we vooral gasten uit België en de omliggende buurlanden.”

Maison Emile beschikt over heel wat huiselijke ruimtes, waardoor het het midden houdt tussen een hotel en een bed&breakfast. “We hebben een officiële hotellicen­tie en onze kamers beschikken over alle mogelijke faciliteit­en”, zegt Pays. “Maar wie op zoek is naar een B&B-gevoel, zal dat hier zeker aantreffen. Met onze persoonlij­ke service hopen we het verschil te maken.”

Restaurant­s in de buurt

YANNICK MEERSMAN

Zaakvoerde­r Maison Emile “Door deze upgrade kunnen we ons naast citytrippe­rs en koppeltjes ook op businessto­eristen richten.”

De hotelgaste­n kunnen een kamer met ontbijt bestellen, maar ’s avonds verwijzen de uitbaters hun gasten met veel plezier door naar de omliggende restaurant­s. “Wie op hotel zit aan het Zuid, vindt sowieso zijn gading in de omtrek”, zegt Yannick. “Het leek ons niet opportuun om in een eigen restaurant­service te investeren als de meeste mensen toch uit eten gaan.”

Zondag opent het nieuwe Antwerpse driesterre­nhotel officieel de deuren. Een overnachti­ng met ontbijt kost er tussen de 100 en 150 euro.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Yannick Meersman en Laurent Pays in een van de tien kamers van het driesterre­nhotel.
FOTO WIM HENDRIX Yannick Meersman en Laurent Pays in een van de tien kamers van het driesterre­nhotel.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Maison Emile, vlak bij het Vlinderpal­eis in de Emiel Banningstr­aat.
FOTO WIM HENDRIX Maison Emile, vlak bij het Vlinderpal­eis in de Emiel Banningstr­aat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium