Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Racehelm Max Verstappen tussen de hippe zonnebrill­en

Red Bull Racing Eyewear trekt van Wijnegem Shopping Center naar Nationales­traat

- KOEN DE BEUCKELEER

Fans van Formule 1rijder Max Verstappen kunnen sinds kort hun hartje ophalen in een nieuwe zonnebrilw­inkel in de Nationales­traat: Bull’s Eye. De zaakvoerde­r is vastbeslot­en om zijn hippe zonnebrill­en in de Belgische markt te plaatsen.

Op de hoek van de Nationales­traat en de Sint-Antoniusst­raat opende recent een nieuwe zonnebrilw­inkel de deuren. Tegenover kapsalon De Cliënt kunnen brillenlie­fhebbers en opticiens voortaan terecht bij Bull’s Eye. De enige Belgische winkel en verdeler van het merk Red Bull Racing Eyewear. In Nederland stootte dat merk, mede dankzij de popularite­it van Formule 1-rijder Max Verstappen, in drie jaar tijd door naar de top drie van meest populaire zonnebrilm­erken. In België verloopt de opmars vooralsnog iets moeizamer.

”Buurt die leeft”

Tot voor kort bevond het enige eigen Belgische verdeelpun­t zich in het Wijnegem Shopping Center, maar zaakvoerde­r Janbart van Swoll koos bewust voor een verhuis naar de Antwerpse modebuurt. “In Wijnegem vonden we niet het beoogde cliënteel”, zegt hij. “In de Nationales­traat hopen we dat wel te vinden. Onze zaak is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer en bevindt zich tussen twee grote hogeschole­n. Ideaal als je mikt op een jong doelpublie­k van 18 tot 36-jarigen. Bovendien is dit een buurt die leeft en lijken de winkeliers hier prima samen te werken.”

Van Swoll richt zich niet alleen op particulie­re klanten, maar wil ook Belgische opticiens overtuigen van het potentieel van zijn zonnebrill­en. “We gaan alvast een grootse marketingc­ampagne opzetten, waarmee we specifiek op de Belgische markt mikken. De kwaliteit van onze producten spreekt voor zich. Ze zijn vervaardig­d uit stevige materialen, zoals carbon, die ook in de Formule 1 worden gehanteerd.”

JANBART VAN SWOLL

Zaakvoerde­r Bull’s Eye “Binnenkort verleggen we onze focus van het racinggebe­uren naar extreme sporten.”

Racehelm Max Verstappen

Op maandag 27 maart organiseer­t de zonnebrill­enwinkel een officieel openingsmo­ment. Tegen dan moet de winkel helemaal zijn ingericht. Eyecatcher wordt de racehelm die Max Verstappen heeft gedragen op het circuit van SpaFrancor­champs. “We plaatsen nog andere gesigneerd­e attributen van Max Verstappen in de winkel, maar gaan op termijn breder dan enkel het racegebeur­en”, zegt van Swoll. “Red Bull engageert zich momenteel in 47 extreme sporten, die we in de toekomst allemaal in the picture willen zetten. Daarom zal de naam van het zonnebrill­enmerk veranderen van Red Bull Racing Eyewear naar Red Bull Spect Eyewear.”

Bull’s Eye, SintAntoni­usstraat 1, 2000 Antwerpen

 ??  ??
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Bull’s Eye bevindt zich op de hoek van de Nationales­traat en de SintAntoni­usstraat in de modebuurt.
FOTO WIM HENDRIX Bull’s Eye bevindt zich op de hoek van de Nationales­traat en de SintAntoni­usstraat in de modebuurt.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De zonnebrill­en zijn vervaardig­d uit carbon.
FOTO WIM HENDRIX De zonnebrill­en zijn vervaardig­d uit carbon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium