Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schoonbroe­r doodde gezin tijdens zoektocht naar goudstaven

Betrapt tijdens diefstal

- WILLY DE BUCK

De familie Troadec uit het Franse Orvault is uitgemoord door een schoonbroe­r die betrapt werd toen hij ’s nachts in de woning op zoek was naar goudstaven. De man beweert dat hij door vader Troadec aangevalle­n werd met een koevoet. Na de moorden sneed hij de lichamen aan stukken en dumpte hij ze in de buurt van Brest.

“Toen het helemaal donker was, heb ik met een stethoscoo­p aan ramen en deuren geprobeerd om hun gesprekken af te luisteren. Ik was al jaren geobsedeer­d door een familieleg­ende over goudstaven, die bij het overlijden van de vader van Pascal verdwenen waren.”

Eindelijk is bekend wat de avond van 16 februari precies gebeurd is. De mysterieuz­e verdwijnin­g van Pascal Troadec (49), zijn echtgenote Brigitte (49) en hun kinderen Sébastien (21) en Charlotte (18) hield de wereld al weken in de ban. Nu blijkt dat het om een gruwelijk familiedra­ma gaat.

Vlaag van razernij

Hubert Caouissin, een 46-jarige ingenieur die met een zus van vader Troadec gehuwd is, heeft bekend dat hij de vier familieled­en in een vlaag van razernij doodgeslag­en heeft. Omdat zijn echtgenote Lidy meehielp bij het opruimen van de sporen, werd ook zij aangehoude­n.

Caouisson vertelde de speurders hoe hij op 16 februari vlak bij de woning van de familie Troadec urenlang op uitkijk stond. Rond 23 uur drong Caouissin via de garage de woning binnen en verborg hij zich in de wasplaats tot het muisstil werd. Daarop sloop hij naar de woonkamer, op zoek naar de sleutels van een kast, maar hij maakte daarbij zoveel lawaai dat Pascal Troadec met een koevoet in de hand en zijn echtgenote aan zijn zij naar beneden kwam.

Woordenwis­seling

Volgens Caouissin kwam het tot een hoogoplope­nde woordenwis­seling, waarbij Pascal Troadec uithaalde met de koevoet. Caouissin kon het wapen bemachtige­n en hakte als een razende in op het echtpaar. Daarna vermoordde hij boven ook de twee kinderen. De schoonbroe­r sneed de lichamen daarop in stukken en vertrok pas de volgende morgen naar zijn woonplaats Plouguerne­au.

’s Avonds keerde hij terug naar Orvault om er alle sporen te wissen en de lichamen in de Peugeot 307 van Sébastien Troadec te laden. Vandaar reed hij naar een verlaten plaats in de Finistère, waar hij een deel van de lichamen in brand stak en de rest onder de grond stopte. Thuis bekende hij alles aan zijn echtgenote Lidy, die hem op maandag 18 februari hielp om alle sporen in de wagen van Sébastien uit te wissen.

Hubert Caouissin werd kort na de verdwijnin­gen al opgepakt en gaf toen toe dat hij door een erfeniskwe­stie in onmin leefde met zijn schoonbroe­r, maar hij beweerde de familie in geen jaren meer gezien te hebben. De man werd daarop weer vrijgelate­n, maar toen de politie zijn DNA aantrof op een glas in de woning van de familie Troadec, zat hij helemaal in het nauw. Caouissin en zijn echtgenote hadden financiële problemen omdat ze allebei al jaren met ziekteverl­of thuis zaten.

HUBERT CAOUISSIN

Dader “Toen het helemaal donker was, heb ik met een stethoscoo­p aan ramen en deuren geprobeerd om hun gesprekken af te luisteren.”

 ?? FOTO AFP ?? Pascal Troadec (49), Brigitte (49) en Charlotte (18) en Sébastien (21).
FOTO AFP Pascal Troadec (49), Brigitte (49) en Charlotte (18) en Sébastien (21).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium