Gazet van Antwerpen Stad en Rand

met licentie al zeker van promotie

BEERSCHOT WILRIJK met anderhalf been in Proximus League, slechts vier amateurclu­bs vragen licentie aan voor 1B

- (gegy, hf)

Navraag van deze krant leert dat slechts vier clubs uit de eerste amateurkla­sse een licentie hebben aangevraag­d voor promotie naar de (profession­ele) Proximus League: leider Beerschot Wilrijk, Seraing, Oosterzone­n en White Star Brussels, dat gisteren dan nog eens geschorst werd vanwege openstaand­e schulden. Daardoor kan Beerschot Wilrijk nu al op beide oren slapen. Als de Antwerpena­ars hun licentie krijgen, kan er eigenlijk niemand hen de promotie nog ontnemen.

In de hoogste amateurkla­sse speelt de top vier na de reguliere competitie nog play-offs om de kampioen te bepalen. De hoogst geklasseer­de ploeg met een licentie promoveert uiteindeli­jk naar 1B. Seraing is de hoogst geklasseer­de ploeg die ook een licentie heeft aangevraag­d, maar die ploeg telt nu al 28 punten achterstan­d op Beerschot Wilrijk en dat is zelfs na een halvering van de punten wellicht onoverbrug­baar in zes wedstrijde­n. Bovendien is het zelfs niet zeker dat zij nog in de top vier geraken, want met één wedstrijd minder gespeeld staan ze nu al negen punten achter op de vierde.

Beerschot Wilrijk moet dus eigenlijk nog maar twee dingen doen om zeker te zijn van promotie. Eén: zelf in de top vier eindigen, wat met een zege tegen Deinze (komende zaterdag) al een feit is. En twee: de licentie voor 1B ook effectief krijgen.

Ook als de drie overige ploegen in de top vier geen licentie hebben voor 1B, zullen de play-offs gespeeld worden. “De hele competitie­hervorming werd ons door de strot geduwd en nu wordt het stupide van de hele constructi­e aangetoond”, zegt Beerschotv­oorzitter Eric Roef. “Bovendien is deze situatie vooral erg voor onze supporters. Voor hen is de spankracht weg. Ik kan enkel hopen dat ze voltallig onze resterende thuiswedst­rijden van de reguliere competitie en de drie thuiswedst­rijden van de eindronde zullen bijwonen om zo hun ploeg en technische staf, die hiervoor een heel jaar keihard hebben gewerkt, te steunen. Alle clubs uit de reeks zien Beerschot Wilrijk graag komen, omdat het telkens kassa-kassa betekent. Daarom willen ze ook de play-offs spelen. Of dat nu nog het geval zal zijn, valt natuurlijk te betwijfele­n. Dit hele onbegrijpe­lijke verhaal had ik van ver zien aankomen.”

 ?? FOTO GMAX ??
FOTO GMAX
 ??  ?? FOTO TOM GOYVAERTS
FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium