Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Titelkamp was veel zwaarder dan verwacht”

Ayton De Paepe (22) pakt in Deurne in verlenging­en tweede Belgische proftitel

- PATRICK POPPE

Uit hun dak gingen ze zaterdag in de Expohal in Deurne. Daar kroonde Ayton De Paepe (22) zich tot Belgisch kampioen mixed martial arts (MMA) op de elfde manche van Staredown FFC. Al moest de topvechter van het organisere­nde Perfect Team van Ben Dandois daarvoor wel diep gaan. Heel diep.

De Paepe en zijn coach Dandois hadden gehoopt dat ze de Brusselaar Julien Gracco voor het einde van de derde ronde knock-out zouden kunnen zetten, maar de Brusselse opponent bleek veel taaier dan verwacht. Vooral in het grondgevec­ht toonde Gracco zich bijzonder sterk en na de drie af te werken rondes bleek er nog geen winnaar te zijn. Pas in de verlenging­en kon De Paepe dan toch het pleit in zijn voordeel beslechten. “Ik wist dat Gracco met acht overwinnin­gen op negen een mooi palmares had bij de profs”, zegt De Paepe. “Ik wist ook dat hij op de grond goed was, maar eens in de octagon bleek hij taaier dan ik had verwacht. Ik wou het rechtstaan­d beslissen, maar kon het grondgevec­ht toch niet vermijden. Maar oké, eind goed, al goed: ik ben blij met mijn zesde profzege en de titel.”

Voor de mixed martial artsvechte­r uit Beveren was het al de tweede proftitel uit zijn prille carrière. Veel tijd om van die titel te genieten, krijgt De Paepe echter niet. “Op 8 april moet ik opnieuw aan de slag in Brussel. Ik heb nauwelijks blessures: waarom zou ik veel rust inlassen?”

Als alles meezit, kan De Paepe wellicht in mei opnieuw richting China trekken, waar hij vorig jaar internatio­nale roem vergaarde door de Chinese kampioen voor eigen publiek te verslaan.

“Ik wil zo veel mogelijk wedstrijde­n vechten in de hoop dat er dan weer andere deuren open gaan. Als de kans zich aandient, stap ik maar al te graag opnieuw het vliegtuig op.”

Sterke prestaties van thuisvecht­ers

Naast De Paepe had Perfect Team Deurne nog vier kampers in de kooi op de eigen meeting. Mohamed Toualla vocht staande een sterke onbeslist duel uit tegen Thomasz Longowki, Lahssan Dihaj won snel met een armklem van zijn Brusselse tegenstand­er Sami El Hichou en Egor Nagornov won vroeg in de eerste ronde door een verwurging van de Nederlande­r Danny Hogeling.

In het Benelux-kampioensc­hap bij de profs toonde de sterke worstelaar Sameer Alekozai zijn knappe vooruitgan­g in het stootwerk. Zo won hij op knock-out van de Nederlands­e grondvecht­er Mike Laterveer en mag hij zich stilaan opmaken voor de grotere titelkampe­n.

 ?? FOTO RR ?? Ayrton De Paepe viert zijn nieuwe Belgische titel op de schouders van zijn coach Ben Danois.
FOTO RR Ayrton De Paepe viert zijn nieuwe Belgische titel op de schouders van zijn coach Ben Danois.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium