Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Met Beerschot Wilrijk naar eerste klasse promoveren”

Jonge talenten Alexander Maes en Jan Van den Bergh verlengen contract op het Kiel

- HUGO FRET

Goed nieuws eind vorige week voor de fans van Beerschot Wilrijk: de contracten van Alexander Maes en Jan Van den Bergh worden opengebrok­en, zodat de twee jonge talenten ook de komende twee seizoenen op het Kiel blijven voetballen. Voor beiden was er interesse uit eerste klasse.

Tene quod bene. Behoud wat goed is. Het is de clubleuze van Beerschot Wilrijk en die mocht eind vorige week even redelijk letterlijk genomen worden. Met het openbreken van de contracten van Jan Van den Bergh en Alexander Maes kiezen de Kielenaars ook in de toekomst nog de kaart van de jeugd. De twee youngsters werden vorige zomer aangetrokk­en, naast de rist grote namen die al in het Olympisch Stadion speelden. Zowel Maes als Van den Bergh greep meteen zijn kans en groeide uit tot onbetwistb­aar titularis in het elftal van coach Marc Brys.

“We wilden beide spelers absoluut bij ons houden”, zegt sportief directeur Frank Staes. “Ze passen in alle scenario’s die de club voor ogen heeft. Uiteraard volgen nog gesprekken met andere spelers. Ons huiswerk is nog lang niet af.”

Alexander Maes: “Ik ben een andere voetballer geworden”

Alexander Maes, die zijn contract op het Kiel verlengde voor één seizoen met een optie voor een bijkomend jaar, geeft toe dat hij een aanpassing­speriode nodig had. “Ik had het niet verwacht om tussen al die grote namen meteen mijn plaats te kunnen afdwingen”, zegt Maes. “Daarvoor heb ik hard moeten werken en heb ik me moeten aanpassen. Bij Hades speelde ik op de flank en dacht ik enkel aan acties maken en aanvallen. Bij Cappellen stond ik op een eiland alleen in de spits en was het wachten op bruikbare ballen. Hier bij Beerschot Wilrijk heb ik ook leren verdedigen en werken voor de ploeg. Je bent hier ook veel beter omringd. Met Lommel speelde ik ooit in tweede klasse. Nu hoop ik met Beerschot Wilrijk te promoveren naar eerste klasse B, terwijl het mijn grote droom blijft om ooit te kunnen spelen in eerste klasse A. Hopelijk met Beerschot Wilrijk.”

Jan Van den Bergh: “Ik kwam zonder verwachtin­gen”

Jan Van den Bergh tekende bij paars-wit een nieuw contract dat hem voor de komende twee seizoenen aan Beerschot Wilrijk bindt.

“Ik ben erg blij met deze nieuwe overeenkom­st”, lacht Van den Bergh. “Het is een bewijs dat de club vertrouwen in me heeft. Als voetballer voelt dat toch prettig. Ik kwam op het Kiel aan zonder veel verwachtin­gen. Ik wou in de eerste plaats zowel op als naast het veld aftasten wat mijn rol was binnen de talentrijk­e, ervaren kern. Nu ben ik er best trots op dat ik nog geen enkele competitie­minuut miste. Ik leerde snel dat al die ervaren spelers ook maar gewoon toffe en gewone gasten zijn, op en naast het veld. Op vlak van positiespe­l en coaching heb ik enorm veel van hen geleerd. Nu wil ik graag promoveren naar eerste klasse B. Dat wordt een moeilijke reeks, vergelijkb­aar met de onderste helft van eerste klasse A. Zowel voor de club als voor mezelf wordt dat een volgende stap.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jan Van den Bergh (links) en Alexander Maes. De twee spelen ook volgend seizoen nog bij Beerschot Wilrijk.
FOTO TOM GOYVAERTS Jan Van den Bergh (links) en Alexander Maes. De twee spelen ook volgend seizoen nog bij Beerschot Wilrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium