Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We halen niet meer het niveau van in januari”

Berchemdoe­lman Bruno Appels weet dat niveau van geelzwart snel moet opgekrikt worden

-

Berchem geraakte zondag in Wijgmaal niet meer hersteld van een tegendoelp­unt op strafschop vroeg in de tweede helft en ging met het kleinste verschil onderuit. In de titelstrij­d loopt leider Thes zo vier punten uit. Doelman Bruno Appels slaat mea culpa, maar hoopt ook dat het geluk de komende weken nog eens aan de kant van geelzwart staat.

We wisten op voorhand dat een zege belangrijk was in de titelstrij­d”, zegt Appels. “Als je dan snel in de tweede helft op achterstan­d komt, besef je dat het moeilijk wordt tegen een ploeg

als Wijgmaal.”

Wat gebeurde er juist bij die penalty?

Appels: “Ik wilde anticipere­n op een steekpass, maar toen ik onderweg in de gaten kreeg dat die bal eigenlijk wegging van het strafschop­gebied, kon ik eigenlijk niet meer terug. Niet dat ik recht in die aanvaller zijn voeten dook, maar mijn been stak misschien iets te ver uit en dan ga je als spits natuurlijk gretig liggen.”

Dat doelpunt verhoogde de druk nog wat, terwijl het de voorbije weken al niet van een leien dakje loopt.

“De laatste drie speeldagen ha- len we inderdaad niet meer ons niveau van de maanden voordien. In Wijgmaal acteerden we van bij het begin rommelig en paniekerig. Onze laatste vijftien minuten van de eerste helft vond ik dan weer wel goed. Tijdens de rust pepten we elkaar daarom verder op. Maar na die penalty kregen we een tik. Twee keer scoren op zo’n klein veldje tegen een Wijgmaal dat steeds verder achteruit kroop, dan moet je hopen dat de bal een keer goed valt.”

En ook die factor geluk staat al even niet meer aan jullie kant. Denk je dat het tij nog kan keren?

“Zowel Thes als wij hebben nog een moeilijk programma, met wedstrijde­n tegen onder meer Spouwen-Mopertinge­n, Londerzeel en Rupel Boom waarin alles kan gebeuren. Als wij ons niveau van januari kunnen halen, is alles nog mogelijk. Daarnaast hebben we natuurlijk nog altijd de eindronde als vangnet.”

 ?? FOTO VEL ?? William Acke van Wijgmaal zal de strafschop achter doelman Bruno Appels in doel trappen. Berchem leed in VlaamsBrab­ant een pijnlijke nederlaag.
FOTO VEL William Acke van Wijgmaal zal de strafschop achter doelman Bruno Appels in doel trappen. Berchem leed in VlaamsBrab­ant een pijnlijke nederlaag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium