Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zelf niet gedacht dat ik nu al zo ver zou staan”

Revelatie van het seizoen Jeroen Van den Driessche imponeert tegen Tienen opnieuw

- PAUL VAN ROY

Rupel Boom blikte zondag met vlotte 40 cijfers Tienen in en mag zo nog altijd dromen van de eindronde. Bij de Steenbakke­rs lieten de twee vleugelbac­ks, Jeroen Van den Driessche en Nick Spaenhoven, zich opnieuw opmerken. Vooral de opmars van Van den Driessche, vorig seizoen nog actief in tweede provincial­e, is opvallend.

De twee vleugelver­dedigers van Rupel Boom verdedigen niet alleen, maar dweilen ook voortduren­d hun lijn af om met voorzetten de spitsen te bedienen. Het spel waar coach Urbain Spaenhoven duimen en vingers bij aflikt. “Heb je gezien hoe Nick Spaenhoven in de slotfase het vierde doelpunt voorbereid­de”, sprak de coach van Rupel Boom na de wedstrijd tegen Tienen. “Hij rukte vanop zijn eigen helft met de bal op, zette drie tegenstand­ers in de wind om vervolgens met zijn minst goede voet – zijn linker – het leer op het hoofd te schilderen van Muñoz-Herrera, die een parel van een doelpunt scoorde. Voor zo’n aanvallend voetbal komen de mensen naar het stadion.”

Glen De Boeck

Jeroen Van den Driessche kun je dan weer bestempele­n als de revelatie van het seizoen bij de Steenbakke­rs. Ook tegen Tienen bewees hij nogmaals welke enorme vorderinge­n hij heeft gemaakt sinds hij vorige zomer de overstap maakte van toenmalig tweedeprov­incialer Brasschaat. Het was gewezen Rode Duivel Glenn De Boeck (ex-Boom), die blauw-wit aanraadde de verdediger in te lijven. “De eerste twee maanden heb ik het nochtans moeilijk gehad”, bekent de 22-jarige Deurnenaar. “De manier van spelen en vooral de snelheid van uitvoering speelden me parten. Ik ben echter leergierig en ook iemand die er op elke training en in elke wedstrijd tegenaan gaat. Zo ben ik langzaam toch gegroeid. Ik heb ook veel te danken aan trainer Spaenhoven. Hij nam me onder handen en kneedde me tot de speler die ik nu ben. Al moet ik zelf ook toegeven dat ik nooit had kunnen dromen dat ik op zo’n korte tijd zo ver zou staan. Ik beleef een ongelofeli­jk seizoen. Als we nu nog de eindronde zouden halen, zou dat de kers op de taart zijn.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Feest bij de spelers van Rupel Boom na de zege tegen Tienen. De Steenbakke­rs doen weer volop mee voor een ticket voor de eindronde.
FOTO TOM GOYVAERTS Feest bij de spelers van Rupel Boom na de zege tegen Tienen. De Steenbakke­rs doen weer volop mee voor een ticket voor de eindronde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium