Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gelijkspel was een juiste uitslag”

Willem Brouwers kan leven met punt op Helson Helchteren

-

Nijlen pakte op een moeilijk bespeelbaa­r veld een punt mee bij Helson Helchteren. Veel meer zat er niet in, maar blauwwit is nu toch ook al vier matchen ongeslagen en slikte opnieuw geen tegendoelp­unt.

“Al toen we in Helchteren aankwamen, lag het veld er drassig bij”, zegt Willem Brouwers. “Tijdens de match begon het dan ook nog eens te regenen, zodat het terrein steeds moeilijker bespeelbaa­r werd. Mooi voetbal viel er dan ook amper te zien, het waren meer duels en gevechtsvo­etbal. Beide ploegen kregen elk wat kleine kansen, maar ik denk dat een gelijkspel een juiste uitslag was. We kunnen er ook mee leven, Helson blijft toch een stugge ploeg met veel karakter, veel ploegen gaan er daar niet winnen. Bovendien verloren we ook opnieuw niet, dat maakt dat we al

vier matchen ongeslagen zijn.”

Weg uit de top vijf

Maar door het gelijkspel zakt Nijlen voor het eerst sinds lang wel weg uit de top vijf. Brouwers: “Zo erg is dat niet, we staan nog altijd slechts op twee punten van die vijfde plaats. Als we volgende week winnen, kan het zijn dat we opnieuw in de top vijf terechtkom­en. Op Helson speelden we ook niet slecht, de punten zullen wel volgen en dan is die vijfde plaats nog altijd mogelijk. Dat we opnieuw de nul hielden, is ook mooi meegenomen. We zijn al een heel seizoen defensief sterk, dat geeft ook vertrouwen aan de rest van de ploeg.”

Ook over zijn eigen seizoen is Brouwers best tevreden. “Ik had graag wat meer gescoord, zeker ten opzichte van vorig seizoen valt dat tegen. Maar het ploegbelan­g gaat boven alles.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium