Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zelfs scherm op Bosuil verkoopt in 5 uur uit

Antwerp overweegt extra schermen te plaatsen

- ARNOUT CILLISSEN

De apotheose in eerste klasse B staat voor de deur. Door het geringe aantal plaatsen voor Antwerpfan­s in Roeselare wordt de wedstrijd ook op een reusachtig scherm op de Bosuil uitgezonde­n. In vijf uur waren alle tickets de deur uit. “Er stonden 20.000 mensen in de digitale wachtrij”, zegt woordvoerd­er Thomas Slembrouck.

Zaterdagav­ond verdedigt R. Antwerp FC een 3-1 voorsprong op verplaatsi­ng bij KSV Roeselare. Uit veiligheid­soverwegin­gen mogen slechts 800 Antwerpsup­porters de beslissend­e wedstrijd in het uitvak meemaken. Door de immense vraag naar tickets besloot de club een kolossaal scherm van 100 vierkante meter op de Bosuil te plaatsen. Het scherm komt voor Tribune 2 te staan. Voor Tribune 3 worden ook twee schermen geplaatst. De 10.000 beschikbar­e tickets waren in vijf uur de deur uit. Zodoende speelt The Great Old zaterdag ook voor een uitverkoch­te Bosuil. “Op een bepaald moment stonden er meer dan 20.000 mensen in de digitale wachtrij”, zegt Antwerpwoo­rdvoerder Thomas Slembrouck. “De toeloop was echt waanzinnig.”

Twee uur aanschuive­n

Net zoals bij de heenwedstr­ijd zakten honderden supporters af naar de Bosuil om er ter plekke een ticket te kopen. Velen van hen wilden de problemen met de online ticketverk­oop vermijden. De servers van Tickethour, dat de online ticketverk­oop van alle clubs in de Jupiler Pro League en de Proximus League regelt, begaven het dinsdagmid- dag tijdelijk door het massale dataverkee­r. In de prille lentezon was het op het drukste moment zeker twee uur aanschuive­n. “Ik heb bewust gekozen om hier mijn ticket te kopen”, zegt supporter Nikki Mallentjer. “Ik wou mijn tickets absoluut niet mislopen door de problemen met de website.”

Ze krijgt bijval van heel wat andere supporters. “De club mag best wat meer initiatief tonen om die problemen om te lossen”, zegt Jessy Timmerman. De 81-jarige Armand Estercam ziet het minder somber in. “Het is niet het einde van de wereld om in het zonnetje aan te schuiven”, zegt hij. “Vorige week was het minder plezant in de regen. De ambiance die er bij de heenmatch hing, was onbeschrij­felijk. Daarvoor kom je naar het stadion.”

Abonnees geen voorrang

Abonnees kregen bij deze ticketverk­oop geen voorrang. “We willen iedereen een gelijke kans geven”, legt Thomas Slembrouck uit. “Er zijn namelijk heel wat supporters zonder abonnement die al heel het seizoen naast tickets grijpen.”

Supporters­orgaan Federatie Antwerp Supporters Club (FASC) reageert teleurgest­eld, maar snapt evenwel de beslissing van het bestuur. “De club had beter het Sportpalei­s afgehuurd”, lacht voorzitter Robert Vinck. “Het is natuurlijk enorm jammer voor de abonnees die geen ticket hebben kunnen bemachtige­n, maar het blijft een beslissing van de club. Als je ziet hoe groot onze achterban is, hebben we duidelijk nood aan een nieuw stadion.”

Het clubbestuu­r overweegt om nog extra schermen te plaatsen en Tribune 1 te openen. Op de problemen met de online ticketverk­oop wenste de club niet te reageren.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX
 ?? FOTO'S WIM HENDRIX ?? Supporters schuiven aan op de Bosuil. Op een gegeven moment was het twee uur wachten om een ticket te kunnen kopen.
FOTO'S WIM HENDRIX Supporters schuiven aan op de Bosuil. Op een gegeven moment was het twee uur wachten om een ticket te kunnen kopen.
 ??  ?? Armand: “Aanschuive­n in de zon is niet erg.”
Armand: “Aanschuive­n in de zon is niet erg.”
 ??  ?? Nikki: “Ik heb bewust niet online gekocht.”
Nikki: “Ik heb bewust niet online gekocht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium