Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gevluchte Syriër Nouri vindt werk op scheepswer­f

Vanaf 4 mei onder meer speelgoedw­inkel en houtdesign in Statie- en Driekoning­enstraat

- ELIEN VAN WYNSBERGHE

9 Houtkultuu­r Hedendaags design

Dries van Deun en Michiel Maes hebben al een houtatelie­r in Berchem. Binnenkort komt daar dus een pop-up bij. “We zien dit als een proefproje­ct. Tot nu toe vervaardig­en we vooral maatwerk. Tijdens Pop up to Date willen we veeleer onze eigen ontwerpen proberen te verkopen. De stap om een eigen zaak te openen is nog te groot. We zien dit als een mooie kans om te zien wat lukt en wat niet en om feedback van onze klanten te krijgen. Ik sta te popelen om eraan te beginnen”, lacht Dries. “Verder zal het voor ons ook een interessan­te ervaring worden om te zien hoe al die andere ondernemer­s te werk gaan. Daar ben ik persoonlij­k erg benieuwd naar.”

122 Orphelia Lingerie “Hopelijk veel feedback”

“Niemand kent mijn collectie beter dan ikzelf”, vertelt Orphelia Debisschop. “Mensen vinden het dan ook het aangenaams­t als ze een product van mij in persoon kunnen kopen. Daarom vind ik het belangrijk om aan Pop up to Date deel te nemen. Verder vind ik het ook een leuke uitdaging om hier een tijdlang mijn eigen wereldje te creëren.” Het is niet haar eerste pop-up. “Maar dit is wel de eerste keer dat ik zelf voor een langere periode in de winkel zal staan. Je kan hier als vrouw terecht voor zowel mijn winter- als zomercolle­ctie. Ik hoop veel feedback te krijgen van de mensen die langskomen.” “En daarnaast is het natuurlijk erg interessan­t om in contact te komen met de andere deelnemers. In de toekomst hoop ik zelf een eigen atelier met showroom te kunnen uitbouwen naast mijn webshop, want een eigen winkel opstarten lijkt me nog wat moeilijk.”

126 Walrus & Vlinder Speelgoed en kinderjuwe­len

“Ik heb al een webshop maar ben toch meer geneigd om een fysieke winkel te openen”, zegt Saskia Van Wesemael, van Walrus & Vlinder. “De interactie die je dan met je klanten hebt, vind ik fantastisc­h. Tijdens de twee maanden van Pop up to Date kan je bij mij terecht voor duurzaam speelgoed waarvan ik ook een aantal dingen zelf heb vervaardig­d.” “Daarnaast verkoop ik er ook mijn collectie kinderjuwe­len en geef ik op zaterdag workshops voor ouders en hun kinderen. Dan maken we samen speelgoed. Ik vind dat mensen weer meer moeten spelen. Zelf ben ik met mijn 45 jaar misschien wel de oudste van alle deelnemers maar

I won’t grow up. Ik wil dit tot mijn 99 blijven doen. Stilzitten kan ik toch niet. Mijn passie ligt hier en na deze pop-up wil ik sowieso verdergaan met Walrus & Vlinder.”

139 Bici d’ici Fietsateli­er met een twist

Voor Berchemnaa­r Dimitri Ceulemans is sleutelen aan oude fietsen een passie die hij liever vandaag dan morgen wil omzetten in zijn beroep. “Je merkt dat er heel wat mensen bezig zijn met koersfiets­en. Die kunnen bij mij terecht om van hun oude fiets een nieuwe te maken. Met Bici d’ici wil ik een open atelier aanbieden waar ik samen met liefhebber­s aan hun koersfiets kan sleutelen. Daarnaast geef ik ook workshops. Gewone fietsherst­ellingen doe ik niet, daarvoor kan je op genoeg plaatsen terecht.” “Het leuke is dat ik een pand betrek waar onder meer ook een horecazaak­je zijn intrek neemt. Je kan hier dus een koffie of pintje drinken terwijl we samen aan je fiets werken. Die combinatie is wat ik wil uitwerken als deze ervaring meevalt: een eigen atelier waar je ook gezellig iets kan drinken. Pop up to Date zie ik dus als een leerrijke, toffe uitdaging die hopelijk uitmondt in iets meer.” “Ik zie hier ook de mogelijkhe­id om met andere deelnemers een samenwerki­ng op te starten: met een modeontwer­per bijvoorbee­ld, om samen fietskledi­j te ontwerpen.”

139 Frommelrom­mel Sweaters met boodschap

Leerkracht Titia De Haas trok haar moedige schoenen aan en gaat haar eerste pop-upervaring aan. “Ik ben nog maar sinds december ondernemer. Ik vind dat best eng, want je hoort toch vaak gruwelverh­alen over het zelfstandi­genbestaan. Maar rond dit project hangt een heel positieve en creatieve sfeer. Dat heeft mij doen beslissen deel te nemen.” Titia ontwerpt opschrifte­n en tekeningen voor sweaters. Zwanst

nani, lees je bijvoorbee­ld op een van haar ontwerpen. “Ik beschouw dit als een opstapje om te zien of het aanslaat. Na afloop kan ik dan kijken hoe ik mijn concept eventueel verder kan uitwerken.” Ook de locatie is helemaal haar ding. “Pop up to Date laat zien dat je in panden die misschien een beetje ‘ aftands’ ogen een vrolijke, mooie winkel kan maken. En hopelijk geraken mensen die ons opzoeken, dan ook nog eens overtuigd van deze buurt, en zullen ze merken dat dit een hele goede wijk is om in te wonen.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX
 ??  ??
 ??  ?? 9 Dries en Michiel van Houtkultuu­r.FOTO'S JONATHAN RAMAEL
9 Dries en Michiel van Houtkultuu­r.FOTO'S JONATHAN RAMAEL
 ??  ?? 122 Orphelia Debisschop verkoopt lingerie.
122 Orphelia Debisschop verkoopt lingerie.
 ??  ?? 126Saskia Van Wesemael : speelgoed én eigen kinderjuwe­len.
126Saskia Van Wesemael : speelgoed én eigen kinderjuwe­len.
 ??  ?? 139In Statiestra­at 139 komen onder meeBici d’ici en Frommelrom­mel.
139In Statiestra­at 139 komen onder meeBici d’ici en Frommelrom­mel.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium