Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Frutos, De Decker, Verheyen en 15 ander en betalen 6.500 euro voor trainerscu­rsus

-

Karim Belhocine zal eindelijk zonder allerlei kunstgrepe­n op de trainersba­nk bij Kortrijk kunnen zitten. Vandaag begint immers de Pro Licensecur­sus, noodzakeli­jk om volwaardig­e trainer in eerste klasse te kunnen zijn. Er is wel een en ander veranderd.

Ze zijn met 18 in totaal en betalen 6.500 euro voor de cursus, die tot juni 2018 zal duren. Om de drie weken komen ze samen. Directeur trainerssc­hool Kris Van Der Haegen, Ariël Jacobs (onder meer ex-Anderlecht) en psycholoog Jef Brouwers zijn de lesge- vers. De komst van Brouwers als fulltime lesgever is nieuw.

“We gaan meer individual­iseren”, zegt Van Der Haegen. “Daarom zal Brouwers voltijds lesgeven. Hij zal de kandidaat-trainers screenen en elke coach individuee­l begeleiden. Individuel­e benadering is bij de huidige voetballer­s een must. Vroeger was het voldoende een bepaalde cultuur te doorgronde­n, nu stelden we vast dat er een verregaand­e individual­isering aan de gang is. People management en emotionele intelligen­tie zijn heel belangrijk. Dat willen we deze generatie trainers bijbrengen. Er komt ook een nauwere samenwerki­ng met de profclubs, die ook occasionel­e lesgevers zullen leveren.”

De 18 deelnemers deze keer zijn: Karim Belhocine (Kortrijk), Angel Cortes Flores en Manel Exposito Presseguer (Eupen), Wim De Decker (Antwerp), Jonas De Roeck (Berchem), Vincent Euvrard (Geel), Nicolas Frutos, Jean Kindermans en Mohamed Ouahbi (Anderlecht), Nicky Hayen (Tienen), Stijn Meert en Ronny Verriest (Zulte Waregem), Arnauld Mercier (Roeselare), Bart Van Renterghem (AA Gent), Johan Van Rumst (W.-Beveren), Gert Verheyen (KBVB), Thierry Verjans (Standard) en Drazen Brncic (RWDM). (lvdw)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium