Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De integratie in de wijk is erg belangrijk”

- (jas)

Zorgbedrij­f Antwerpen opende woensdag De Link, een nieuw Centrum voor Kinderzorg en Gezinsonde­rsteuning op Linkeroeve­r. “Het doel is te werken aan een stabiele gezinssitu­atie, kinderen en hun ouders opnieuw kansen geven.”

Het nieuwe Centrum voor Kinderzorg en Gezinsonde­rsteuning (CKG) De Link begeleidt dagelijks dertig tot veertig kinderen en hun gezin, op Linkeroeve­r en in het Waasland. Gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar, waarin de opvoeding vastloopt of dreigt vast te lopen, kunnen er terecht voor opvang en begeleidin­g.

Regattawij­k

Het nieuwe CKG van Zorgbedrij­f Antwerpen ligt pal in de nieuwe Regattawij­k en kwam er in samenwerki­ng met Vooruitzic­ht, de projectont­wikkelaar die de wijk ontwikkelt.

Dat De Link midden in de wijk ligt, is volgens Johan De Muynck, algemeen directeur van het Zorgbedrij­f Antwerpen, erg belangrijk. “Als je hier in de wijk rondloopt, besef je niet dat hier een voorzienin­g is”, zegt De Muynck. “De integratie in de wijk is dan ook veel minder stigmatise­rend voor de kinderen en de gezinnen die hier komen.”

Dat vindt ook Fons Duchateau (N-VA), schepen van Sociale Zaken en voorzitter van Zorgbedrij­f Antwerpen. “We kunnen nooit een echte thuis zijn, maar wel een warm huis”, zegt Duchateau. “Het doel is te werken aan een stabiele gezinssitu­atie, kinderen en hun ouders opnieuw kansen geven.”

Bij de officiële opening, woensdag, overhandig­de Luc Van Maercke, CEO van Vooruitzic­ht, een cheque van 10.000 euro voor De Link. Dat geld wordt gebruikt om kinderfiet­sen, een Playstatio­n, kasten, stoelen en waardebons aan te kopen voor de kinderen.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Het centrum kan dagelijks 30 tot 40 kinderen en hun gezin begeleiden.
FOTO WIM HENDRIX Het centrum kan dagelijks 30 tot 40 kinderen en hun gezin begeleiden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium