Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een uur lang geslagen, geschopt en gekneveld”

Man en vrouw overvallen 87-jarige vrouw in haar eigen woning

- SAM REYNTJENS

De 87jarige Gilliette De Bock is gisteren brutaal overvallen in haar woning in de Zwijndrech­tse Molenstraa­t. Ze werd een uur lang onder handen genomen door twee overvaller­s, een man en een vrouw.

Een gebroken oogkas, blauwe plekken over haar hele lichaam en een kapotte bril, dat houdt Giliette De Bock over aan een brutale home invasion woensdagmi­ddag in haar huis in de Molenstraa­t. Toch houdt ze zich kranig. Na een bezoek aan het ziekenhuis mocht ze ’s namiddags alweer naar huis. De 87-jarige dame lijkt niet van plan toe te geven aan de angst. Ook tijdens de overval in haar woning was ze meer bezig met zich te verweren dan wat anders.

“Ze stonden met twee aan de achterdeur, een zwarte man en een iets minder getinte vrouw”, doet Gilliette haar verhaal. “Ik deed open. Ik ben niet achterdoch­tig, want hier komen veel mensen voor eieren.”

Dat kwam het koppel dat rond 10.30u aan haar deur stond niet zoeken. “Hij stampte me onmiddelli­jk naar binnen, waarna ik hem zelf ook stampte. Uiteindeli­jk belandde ik op de grond.”

Wat dan volgde, tart alle verbeeldin­g. “Meer dan een uur lang ben ik gestampt, geslagen, gekneveld en bedreigd met een mes.”

Mond afgeplakt

De twee overvaller­s waren op zoek naar geld. Ze namen Gilliettes portemonne­e mee en eisten dat ze de code van de kluis gaf. “Dat heb ik ook gedaan, maar ze hadden die al zo hard verwrongen dat ze niet meer open ging.”

Een uur lang bleef het duo in huis. Al die tijd was hun slachtoffe­r aan de handen vastgebond­en en was haar mond afgeplakt met plakband. “Toch ben ik even buitengera­akt langs de voordeur en probeerde ik hulp te roepen”, vertelt Gilliette. “Een voorbijgan­gster keek even om en ging dan gewoon voort.” De overvaller­s sleepten de bejaarde vrouw weer het huis in en gingen er niet veel later vandoor.

Sporenonde­rzoek

Even later ontdekte de zoon van het slachtoffe­r zijn geknevelde moeder. Gilliette werd naar het

GILLIETTE DE BOCK Slachtoffe­r ‘‘De buurt komt hier altijd voor eieren, dan ben je niet achterdoch­tig als iemand aan de deur staat.’’

ziekenhuis gebracht en de politie kwam ter plaatse. Het labo was lange tijd in de weer in de woning. De speurders probeerden alle mogelijke sporen van de brutale overvaller­s, die wel handschoen­en droegen, te vinden. De lokale recherche van de politiezon­e Zwijndrech­t onderzoekt de zaak. “De twee verdachten zijn gevlucht”, bevestigt parketwoor­dvoerster Sylvie Van Baden.

“Ze spraken goed Nederlands”, zegt Gilliette. “Hij zei meerdere keren ‘als je meewerkt doe ik niets’. Ik vermoed zelfs dat het dezelfde man is die hier twee maanden geleden ook al eens heeft geprobeerd om ’s nachts in te breken. Toen heb ik hem kunnen wegjagen door te roepen.”

 ?? FOTO'S RR ?? Agenten waren lange tijd in de weer in de woning van Gilliette De Bock, op zoek naar sporen van de overvaller­s.
FOTO'S RR Agenten waren lange tijd in de weer in de woning van Gilliette De Bock, op zoek naar sporen van de overvaller­s.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium