Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Robin Casse en Kilian Goffaux halen goud bij wereldbeke­rdebuut “Niemand had dit v erwacht”

-

Het kersverse gymnastend­uo Robin Casse en Kilian Goffaux heeft zijn wereldbeke­rdebuut bij de senioren niet gemist. In Portugal gingen de twee meteen met de gouden medaille aan de haal. “Zelfs onze coach viel uit de lucht”, vertelt Casse.

Robin Casse en Kilian Goffaux maakten in december vorig jaar op het Gymgala in Antwerpen hun debuut bij de senioren. Afgelopen weekend nam het duo deel aan de wereldbeke­rmanche in Portugal, hun eerste internatio­nale wedstrijd op het hoogste niveau. De twee lieten zich er meteen gelden en namen de gouden plak mee naar huis. “Dat hadden we absoluut niet verwacht”, vertelt Casse. “Zelf kon ik de oefeningen van de andere gymnasten niet zien, om- dat ik dopingcont­role had. Ik wist dus van niets, tot Kilian me kwam vertellen dat we gewonnen hadden. Het was echt een verrassing. Zelfs onze coach, Hans Lismonde, kwam uit de lucht vallen.”

Casse en Goffaux lieten de duo’s uit Duitsland en Rusland net achter zich, twee paren die toch al een tijdje meedraaien. “Zij hebben inderdaad meer ervaring en turnen al langer met hun partner samen. De moeilijkhe­idsgraad van hun oefeningen lag ook hoger dan die van ons. Maar op het artistieke gedeelte scoorden Kilian en ik dan weer beter. We wonnen uiteindeli­jk met 0,05 punten verschil. En dat op onze eerste wedstrijd op dit niveau.”

Wie het duo live aan het werk wil zien op eigen bodem, krijgt van 7 tot 9 april de kans tijdens de wereldbeke­rmanche in Puurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium