Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrouwen met een mening, pintjes en goede muziek

GRRLFEST brengt nachtelijk­e ode aan de vrouw

-

Onder het motto F*ck Fake zet Charlie Magazine in op echte verhalen en realistisc­he rolmodelle­n. Dat het magazine de Internatio­nale Vrouwendag hoog in het vaandel draagt, mag dus niet verbazen. Daarom zet het Charlietea­m de revolutie nog enkele dagen verder met een weekend vol feest, gedragen door een bende kickass ladies.

Voor zijn Grrlfest slaat Charlie Magazine de handen in elkaar met Bagger. “En daar zijn we erg blij om. Initiatiev­en rond de Internatio­nale Vrouwendag worden vaak geassociee­rd met suffig en soft. Wij wilden iets stoers doen en daarom is een samenwerki­ng met Bagger zo leuk. Deze plek heeft allesbehal­ve een girly reputatie. En dat komt goed uit, want vrouwen zijn namelijk niet enkel te vinden voor cava en cupcakes. Al is daar natuurlijk niets mis mee, maar wij willen soms ook gewoon met een frisse pint dansen tot het ochtend wordt”, lacht Louise Vanderputt­e van Charlie Magazine.

Staking

Het magazine maakte woensdag op vrouwendag zelf een sterk inhoudelij­k statement. Het was ook Internatio­nal

Women’s Strike Day, en door mee te staken, protesteer­de Charlie Magazine tegen sociaal, politiek en verbaal geweld tegen vrouwen. Komend weekend mag het iets luchtiger. “Vrijdag, zaterdag en zondag willen we gewoon doen in plaats van erover te praten. We willen dat Grrlfest een evenement wordt met een positieve, inclusieve insteek. We vertrekken hier niet vanuit het idee ‘tegen’ iets te zijn maar bieden gewoon een podium aan een hele bende sterke madammen.”

Enkel sterke madammen trouwens, want geen greintje man prijkt er op de af- fiche. “Het was totaal niet moeilijk om het hele weekend te vullen met coole grieten die iets te vertellen hebben. Net zoals in ons magazine zijn we overigens niet op zoek gegaan naar de usual sus

pects, naar voor de hand liggende namen. Heel wat vrouwen beseffen zelf niet dat hun verhaal inspireert. Ook zij krijgen hier een podium.”

En dat zijn onder meer slam poet Samira Saleh, zangeres en auteur Cornelia Van Lierop, en breakdance-talent en standupcom­édienne Soe Nsuki.

Grrlfest vindt zowel in de namiddag, ’s avonds als ’s nachts plaats. Vanaf 22u worden praatjes geruimd voor plaatjes. En ook die zullen gedraaid worden door vrouwelijk geweld. “Vrijdagavo­nd zal er vooral hiphop, funk, r&b en trap gedraaid worden door dj’s Ghetto Titties, Honey Duuzend en #Blackgoldd­igger. Zaterdagav­ond draaien Venus in Cancer en Nixie een avondje in Bagger-stijl.”

Met Grrlfest wil de Charlie-redactie haar lezers samenbreng­en op een laagdrempe­lige, kleinschal­ige manier. “Dit moet een feest van herkenning worden in een warme sfeer, waar er echt geluisterd wordt naar elkaars verhaal.”

Mannen welkom

En voor alle duidelijkh­eid: iedereen is welkom in Bagger. Niet enkel vrouwen. “Naar onze feestjes komen doorgaans trouwens heel wat mannen, gewoon omdat er dan ook heel veel toffe vrouwen rondlopen”, lacht Vanderputt­e.

En zo maakt Charlie ook dit weekend toch een statement. “Door het huidige klimaat, met onder meer Donald Trump, heeft iedereen wat extra peper in zijn gat gekregen om een verschil te willen maken. Wij ook. En daarnaast hebben we gewoon veel zin in een goed feestje.”

ELIEN VAN WYNSBERGHE

Grrlfest, 1012 maart in Bagger, Kattendijk­dok Oostkaai 22a. Vrijdag vanaf 22u, zaterdag vanaf 15u en zondag vanaf 14u. 8 euro voor een dag, 15 euro voor het hele weekend.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Charlie Magazine wil geen typisch girly weekendje. “Intiatieve­n rond Vrouwendag worden vaak geassociee­rd met suffig en soft. Wij wilden iets stoers doen en daarom is een samenwerki­ng met Bagger zo leuk.”
FOTO JAN VAN DER PERRE Charlie Magazine wil geen typisch girly weekendje. “Intiatieve­n rond Vrouwendag worden vaak geassociee­rd met suffig en soft. Wij wilden iets stoers doen en daarom is een samenwerki­ng met Bagger zo leuk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium