Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Turkse parfumerie in de Wilde Zee

Bargello opent eerste Belgische winkel

- (dbw)

In de Wilde Zee heeft een Turkse parfumerie de deuren geopend. Bargello ontwikkelt eigen geurcreati­es, die geïnspiree­rd zijn op die van bekende merken.

Bargello werd in 1952 opgericht in Turkije, maar is bezig om de wereld te veroveren. De keten telt wereldwijd al meer dan 300 winkels, waarvan een tiental in Nederland. De Antwerpse vestiging, in de Schrijnwer­kersstraat, is de eerste in België. “Maar de ke- ten heeft ook al vestiginge­n in Gent en Brussel op het oog”, zegt de Nederlands­e zaakvoerde­r Cengiz Gorgen. “Onze winkel in Antwerpen is slechts 20 m² groot, maar dat is ruim voldoende. In de Wilde Zee is veel passage en zijn er heel wat kleine winkeltjes. Vandaar dat we hier beter tot ons recht komen dan pakweg op de Meir.”

Aan de wand van de zaak hangt een opvallend beeld van het Taksimplei­n in Istanbul, waar de eerste vestiging van Bargello werd opgestart. “De inrichting van onze zaken is over heel Europa het- zelfde”, zegt Gorgen. “Dat geeft de klanten een vertrouwd gevoel.”

Bargello beschikt over 400 eigen parfums, die allemaal worden verkocht tegen 19,99 euro voor een fles van 50 milliliter. “Qua geur zijn onze parfums perfect vergelijkb­aar met die van de grote merken”, zegt Gorgen. “Alleen hebben ze allemaal een nummer in plaats van een naam. Op die manier bespaar je tot 75 procent op je favoriete geur. Voor ieder bekend parfum hebben wij een eigen alternatie­f. In ons assortimen­t zitten zowel parfums met zoete appeltjesg­eur als kruidige avondgeure­n.”

Auto en interieurg­euren

Alle parfums zijn gemaakt op oliebasis en volgens de zaakvoerde­r moeten mensen geen schrik hebben dat de producten sneller verdampen. “Ze behouden acht tot twaalf uur hun geur op de huid en tot twee dagen op kleding”, belooft Gorgen.

Naast parfums biedt het minizaakje ook een collectie auto- en interieurg­euren aan. Die gaan eveneens de deur uit tegen vaste prijzen: 4,99 euro voor een autogeur en 14,99 euro voor een interieurp­arfum.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Cengiz Gorgen: “Onze winkel in Antwerpen is slechts 20 m² groot, maar dat is ruim voldoende
FOTO DIRK KERSTENS Cengiz Gorgen: “Onze winkel in Antwerpen is slechts 20 m² groot, maar dat is ruim voldoende

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium