Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Weiler verhoogt spelerswaa­rde”

Herman Van Holsbeeck

-

Het Anderlecht-bestuur heeft vertrouwen in trainer René Weiler (43). Deze week werd zijn contract verlengd met een extra jaar tot 2019. Daarvoor moest de coach zelfs geen kampioen worden. Al gaf de goeie Europese campagne hem wel een zetje.

“Toen Weiler hier deze zomer begon als jonge, onbekende coach had je binnen de club believers en non-believers”, aldus manager Herman Van Holsbeeck. “Nu zijn de non-believers bekeerd. Weiler is al geslaagd in twee belangrijk­e opdrachten. Hij smeedde een hechte spelersgro­ep, wat de jongste jaren geen evidentie bleek op Anderlecht. Én hij heeft spelers beter gemaakt, waardoor hun waarde drastisch is verhoogd. Dat zal wel blijken volgende zomer.”

De RSCA-manager heeft het over Tielemans, Dendoncker, Teodorczyk...Toch zijn niet alle supporters en analisten tevreden met de contractve­rlenging van Weiler. Zij zijn geen fan van zijn omschakeli­ngsvoetbal. “Kritiek is eigen aan deze club en het houdt ons scherp. We zijn co-leider in België en spelen voor een Europese kwartfinal­e. We moeten gewoon blijven winnen en onze doelstelli­ngen bereiken. Het bestuur wilde vooral niet dat er speculatie­s zouden ontstaan als er in Play-off 1 eens een match verloren wordt. We beoordelen onze coach niet op een bal op of naast de paal. Wij geven Weiler de tijd om zich verder te ontplooien en mee te groeien met Anderlecht. Dat is nu toch duidelijk voor de buitenwere­ld en de spelers.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Weiler monstert zijn spelers tijdens de laatste training in Nicosia.
FOTO PHOTO NEWS Weiler monstert zijn spelers tijdens de laatste training in Nicosia.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium