Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boonen mist leiderstru­i met 17 seconden...

-

Hoezo Tom Boonen (36) zou het moeilijk hebben om aan te klampen? In de ploegentij­drit kwam hij gewoon als eerste QuickStep-renner over de meet. In een zeer sterke tijd bovendien: 23 minuten en 37 seconden voor 22,7 kilometer. Daarmee ging Quick-Step Floors op hetzelfde parcours een eind sneller dan vorig jaar, toen met hardrijder­s Tony Martin en Yves Lampaert in de Tirreno-ploeg.

Boonen en ploegmaats – als achtste vertrokken – klokten de snelste tijd en volgden nagelbijte­nd het vervolg van de race vanuit de zogenaamde hot seat. Ploegleide­r Rik Van Slycke schatte de prestatie van zijn team hoog in: “Het was fenomenaal om te zien. Nog nooit heb ik een groep renners zo rap zien rijden. De bochten die we vooraf hadden aangeduid als technisch, zijn we perfect doorgekome­n. Nergens hebben we seconden laten liggen. Maar of we ook winnen? Ik vrees voor BMC.”

Die vrees bleek uiteindeli­jk gegrond: onder impuls van Rohan Dennis en Tejay van Garderen deed het Amerikaans­e team nog eens 17 seconden af van de tijd van QuickStep Floors. Zo mocht niet Tom Boonen, maar wel thuisrijde­r Damiano Caruso de blauwe leiderstru­i aantrekken. “Het was goed, maar we waren gewoon niet snel genoeg”, stelde Boonen vast. “Ik voelde het onderweg, ik zat iets te gemakkelij­k in de wielen. Dat is mijn ervaring in een ploegentij­drit: als je niet kotsend over de meet komt, dan is het doorgaans niet goed genoeg.” (lacht)

Toch was de prestatie van het team in het algemeen en van Boonen in het bijzonder zeker een opsteker. Rik Van Slycke noemde hem “een van de sterkhoude­rs onderweg”. Boonen zelf was naar eigen zeggen niet zo verrast over zijn sterke optreden: “Kuurne ligt al bijna tien dagen achter ons, dan heb je al wat tijd om te herstellen. Ik ben wel drie dagen echt ziek geweest, maar mijn grote geluk is dat ik voor het openingswe­ekend al heel veel heb gedaan. Ik heb de Tirreno zeker nog nodig om echt klaar te zijn, maar zonder die ziekte was dat niet anders geweest.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium