Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Saracino verwijst naar mijn temperamen­t”

- www.saracino.be, www.saartjevdd.be

Saartje Vandendrie­ssche (42) was jarenlang één van de vaste gezichten van Vlaanderen Vakantiela­nd. Daarnaast is ze een fervent sportster. In 2011 schreef ze daarover al het boek Het Vrouwelijk Verzet. Zopas ontwierp ze ook een sportkledi­nglijn: Saracino.

Saracino is een koosnaampj­e dat ik kreeg. Het verwijst wat naar mijn temperamen­t”, lacht Vandendrie­ssche. “Vanaf vandaag is Saracino ook de naam van mijn sportkledi­ngmerk. De damescolle­ctie is in de eerste plaats ontworpen om in te joggen of te fietsen, maar natuurlijk leent de kleding zich ook tot heel wat andere sporten.” Saartje kwam met het idee voor de collectie omdat ze zelf als sportieve vrouw niet zo snel geschikte sportkledi­ng vond. “Ontwerpers van sportkledi­ng nemen voor hun damescolle­ctie helaas al te vaak een kledingstu­k voor mannen, dat ze wat kleiner en wat schreeuwle­lijker maken. Zo werkt het dus niet. Ons team ontwierp comfortabe­le en flatterend­e stukken. De kleding moet goed zitten en om dat te garanderen, testte ik elk stuk uit. We lanceren twee lijnen. The Black Edition in het zwart en een wat meer kleurige lijn. Bovendien is Saracino een budgetvrie­ndelijke collectie, ook dat vond ik belangrijk.”

Ook boek in de pijplijn

“Over ongeveer een maand verschijnt mijn tweede boek, Altijd Energie. Vorige zomer had ik in 1000 Zonnen een rubriek over meer levensener­gie. Die thematiek diepte ik verder uit, onder meer vanuit wetenschap­pelijk perspectie­f. Verder zijn er ook nog televisiep­lannen, maar ik beloofde mijn bazen om daar nog niets over te verklappen.”

 ?? FOTO RR ?? Saartje Vandendrie­ssche in Saracino.
FOTO RR Saartje Vandendrie­ssche in Saracino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium