Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Internatio­nale interesse voor ‘Hotel Römantiek’

-

Hotel Römantiek, het tvprogramm­a van Woestijnvi­s voor Vier, krijgt een tweede seizoen. Diverse Europese tvzenders hebben intussen interesse getoond om het realitypro­gramma lokaal te produceren. Dat meldt SBS België, het moederbedr­ijf van de commerciël­e zender Vier.

Vlaamse vrijgezell­en van 65 jaar en ouder staan centraal in Hotel Römantiek. Het programma volgt in het Jugendstil­decor van Hotel Kurhaus Bergün, te midden van de Zwitserse Alpentoppe­n, de avonturen van mannen en vrouwen die ondanks hun reeds gevorderde leeftijd nog steeds dromen van de ware liefde. Het programma haalt gemiddeld 609.013 kijkers en een marktaande­el van 22,3% bij de doelgroep van 18-54-jarigen. Er komt sowieso een vervolg op

Hotel Römantiek. De commerciël­e zender bestelde nu al een tweede seizoen bij productieh­uis Woestijnvi­s. De nieuwe opnames van het realitypro­gramma vinden nog dit jaar plaats.

VS nemen optie

Intussen is er volgens SBS veel internatio­nale interesse om het programma lokaal te produceren voor publieke en commerciël­e tvzenders in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Denemarken en Duitsland. Ook de Verenigde Staten hebben een optie op het programma genomen. “De zenders hebben concrete interesse en hebben een optie genomen op het programma. Dat betekent dat zij op korte termijn beslissen of ze het programma ook effectief maken”, legt SBS uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium